Як змінилося моє життя, відколи я ходжу на катихизацію

Катихизм — це книжка, де коротко зібрані і доступно пояснені правди Святої віри. А хто зібрав та пояснив усі ці правди? Це Господь Бог, якого ніхто ніколи не бачив і не зможе побачити, бо це дух.

Кожна людина за допомогою свого розуму, вникнувши у світ, може дійти до цих тверджень, пройшовши усю катихизмову частину.

Так і я, ходячи на уроки катихизму, з кожним днем дізнаюся все більше і більше про правди Святої Віри. Усі роки мене вже чогось навчили, в моїй пам'яті вже відклались певні уявлення про те, чого Бог хоче нас навчити. За декілька місяців навчання я вже вивчив десять Божих заповідей, важливі у нашому житті, декілька молитов, Сім Святих Таїнств, Шість правд віри та маю більше уявлення про гріх. Я почав більше розмовляти з Богом, тобто молитися, стараюся не пропускати Служби Божої в неділю і свята і ясніше усвідомлюю, що можна робити, а що ні.

Тому з приходом Божого Сина у моєму християнському серці і душі буде більше любові і зросте усвідомлення того, що тільки з Богом можна перемогти.

ЯНЬО Василь

 

Від того часу, коли я почала ходити на катихизм, я вивчила багато молитов, стала більше часу приділяти молитві. Я стараюся бути чемною, але не завжди це мені виходить. Я буду просити Ісуса і Марію, щоб вони допомогли мені змінитися.

ПІДВІРНА Оксана

 

Після того, як я почала ходити на катихизм, моє життя дуже змінилося. На наших уроках нам розповідають багато цікавих історій про Бога. А також я прочитала катихизм і взнала багато корисного, потрібного для себе.

Ми також навчилися багато колядок і пісень про Ісуса і Марію. Я взнала про сотворення світу і про все, що є на землі. Мені дуже цікаво ходити на катихизм.

ДЯЧОК Марія

 

Я більше всіх полюбила, більше разів ходжу до церкви. Я кожного ранку і вечора почала молитися. Я вже менше почала хворіти, ліпше почала вчитися, стала слухняною. Я зрозуміла, що Бог для мене єдиний. Ісус переніс за нас страшні муки заради нашого спасіння. Мені стало цікаво читати Біблію. Я зрозуміла, що Бог — мій Спаситель і охоронець в житті, за всі добрі вчинки я завдячую тільки Богу.

ЧИХ Мар'яна

 

Коли я перший раз прийшла на катихизацію, то я дізналася про релігію, про Господа Бога. Я дізналася, що таке релігія, хто такі Ангели, про сотворення видимого і невидимого світу. Я стала краще розуміти історію та Господа Бога. Краще вчитися в школі. Я вже не буду пропускати жодного уроку катихизації, бо хочу бути чемною і вірною християнкою.

Я дуже люблю нашу церкву. Кожної суботи я поспішаю на урок релігії. Сестри-монахині розповідають і пояснюють нам про Господа Бога і світ, який Він сотворив. Щоразу я дізнаюся багато нового, цікавого, мудрого, повчального. Я стала послушніша і чемніша, молюсь з радістю зранку і ввечері. Тепер я знаю і нові молитви: "Царю Небесний", "Вірую". Я б хотіла навчитися в маленького Ісусика так само любити всіх і вибачати, коли мене хтось образить.

ШКАРШНЕЦЬ Настя

 

Коли я перший раз прийшла на катихизацію, то я дізналася про релігію, про Господа Бога. Я дізналася, що таке релігія, хто такі Ангели, про сотворення видимого і невидимого світу. Я стала краще розуміти історію та Господа Бога. Краще вчитися в школі. Я вже не буду пропускати жодного уроку катихизації, бо хочу бути чемною і вірною християнкою.

БУЧКО Олена

 

Моє життя змінилося. Я почала частіше молитися, більше дізналась про релігійну історію. Більше хожу до церкви, слухаю священика. Я слухаю батьків і стала добріша, трохи чесніша, дуже почала любити людей, які мене оточують.

А більше всього я почала слідкувати за Святим Причастям. Я почала вчити молитви, десять заповідей Божих... Я слідкую, як люди приймають Тіло і Кров Ісуса Христа під видом хліба і вина. І мені подобається ходити на катихизацію. І ще я стала трошки вчити мою сестру.

ДОЛИНСЬКА Анна

 

Так. Моє життя змінилося. Я стала більше молитися. В мене появився кращий зв'язок з Богом. Я вивчила багато інших молитов. Я стала більше ходити до церкви. Відколи ходжу на катихизм, я менше дивлюся телевізор. Стала дуже слухняна. Допомагаю своїм батькам у домашніх турботах. Більше часу проводжу за уроками. Так змінилося моє життя.

КРАВЧУК Юлія