Життя Святої Традиції

У четвер, 10 травня, в семінарській каплиці Матері Божої Фатімської була відправлена подячна Свята Літургія в наміренні священичого Братства Св. свщмуч. Йосафата, а наступного дня розпочала роботу Генеральна Капітула Братства.

Священиче Братство Св. свщмуч. Йосафата було засноване у 2000-му році, Генеральним настоятелем обрано отця Василя Ковпака, пароха церкви Св. Верх. Ап. Петра і Павла (Львів-Рясне-1). З того часу минуло 7 років...

Генеральна Капітула проаналізувала свою діяльність протягом минулих семи років. За цей час пройшла своє становлення традиційна духовна семінарія на честь і прославу Непорочного Серця Матері Божої Фатімської, яка вже дала першу генерацію випускників (до якої належу і я). Минулого року у Варшаві (Польща) відбулися дияконські та ієрейські свячення нових абсольвентів (випускників). Налагоджено випуск релігійної атрибутики, зусиллями Братства раз на два місяці виходить у світ журнал "Дзвін з Фатіми", готується до друку третє видання "Молитовника до Матері Божої Фатімської". Побачили світ збірки набоженств, хресних доріг, страсних та різдвяних пісень, десяток аудіокасет із записами молебнів, пісень та розважань; книжка "За трон і за вівтар", не кажучи про фундаментальну для розуміння релігійної ситуації у світі та в Україні книгу "Переслідувана Традиція".

Генеральна Капітула працювала два дні. На капітулу були запрошені всі священики, члени священичого Братства. Отці обговорювали питання і проблеми, які стоять перед ними, складали плани на майбутнє. Священики таємним голосуванням одноголосно переобрали о. Василя Ковпака Генеральним настоятелем та духовним провідником Братства на наступний термін 7 років. Також вибрали і затвердили двох дорадників: о. Євстахія Галаника і о. Любомира Гаєвського, та обрали нового економа Братства о. Мирона Гнипа.

В неділю, 13 травня, відбулися велелюдні святкування 90-ої річниці об'явлення Матері Божої у Фатімі. Отець Василь Ковпак особисто відправив відпустову Святу Літургію, розпочавши нею другий період існування нашого священичого Братства, та склав присягу на вірність Святій Традиції УГКЦ.

Тобі, Мати Божа Фатімська, складаємо до ніг наші серця, душі і життя... і керуй нами, як своїми дітьми. Амінь.