Молитва Ювілею 1858-2008 в Люрді

Господи Отче наш, з усіх Твоїх творінь найдовершеніше — Марія, прекрасний твір, Непорочне Зачаття.

 Тут, у Люрді, Вона промовила ці слова, і Бернадетта їх повторила. Непорочне Зачаття — це крик надії: зло, гріх і смерть більше не переможці.

Маріє, передвіснице, зоре спасіння! Маріє, невинність і прибіжище грішників, молимося до Тебе.

БОГОРОДИЦЕ ДІВО...

Господи Ісусе, Ти дав нам Марію за Матір. Вона — співучасниця Твоїх мук і Твого Воскресіння.

Тут, у Люрді, Вона з’явилася Бернадетті, засмучена нашими гріхами, але сяюча у Твоєму світлі. Через Неї ми поручаємо Тобі наші радощі і наші болі— наші, всіх хворих і всіх людей.

Маріє, наша Сестро і наша Мати, наша пораднице і наша опоро, молимося до Тебе.

БОГОРОДИЦЕ ДІВО...

Святий Духу, Ти — Дух любові і єднання.

Тут, у Люрді, через Бернадетту Марія просила побудувати каплицю і відвідувати її безперервними людськими потоками. Провадь Церкву, поставлену Христом на камені Петровім: збери її воєдино. Очолюй паломництво Церкви: хай Вона буде вірною і відважною!

Маріє, Ти благословенна Святим Духом, Ти жона і раба. Ти — образ християн і материнський лик Церкви, молимося до Тебе.

БОГОРОДИЦЕ ДІВО...

За всі ласки, тут отримані, за всі навернення, всі прощення, всі зцілення, за всі покликання і обітниці,яким Ти допомогла тут зародитися, за радість служіння, яку Ти дозволила нам зазнати,

Мати Божа Люрдська, дякуємо Тобі!

БЛАГОСЛОВЕННА ТИ В ЖЕНАХ...

З усіма людськими братами і сестрами, з народами, яким бракує миру і правосуддя, з молоддю, яка шукає свого шляху, до Тебе, котра з'явилася зовсім юній дівчинц Бернадетті, з усіма, хто втратив близького, занедужав, став інвалідом чи жертвою помилки, з усіма, хто впав у безнадію,

Мати Божа Люрдська, молимося до Тебе!

МОЛИСЯ ЗА НАМИ!

Тому що Ти — усміх Бога, відблиск світла Христового, помешкання Духа Святого, тому що Ти вибрала Бернадетту у її нужденності, тому що Ти—ранкова зоря, брама небесна, і перше воскресле створіння, Мати Божа Люрдська, ми захоплюємося Тобою, ми вітаємо Тебе і разом з Тобою оспівуємо Господа Бога:

ВЕЛИЧИТ ДУША МОЯ ГОСПОДА!

Спеціально для нашого журналу переклала з французької
Ірина МІШЕЛЬ, Люрд, Франція