Дияконські свячення

Проголошений Папою Венедиктом ХVІ Рік Священства у Вселенській Церкві зобов’язує кожного християнина-католика до усвідомлення відповідальності за Свою молитовну місію у повсякденному житті.

Ревність і святість – ось найперші риси, які завжди були необхідні духовній особі у служінні Богові, а надто потрібні вони у теперішній час остигання душ, охолодження любові і відступництва людини від правдивої віри.

Тому при кожній нагоді – на кожній Службі Божій, під час нічних адорацій, при Св. Сповіді і в приватних розмовах священики Св. Традиції закликають своїх вірних до невтомної молитви не просто за добрі покликання до стану священичого і монашого в українському народі і в цілому світі, а насамперед – за ревність і святість духовних провідників. Адже тільки по-справжньому ревний і святий духовний провідник, яким був, наприклад, Святий Парох з Арса Йоан-Марія Віаней, покровитель всіх парохів світу, має силу вирвати людську душу з пастки гріха, з рук диявола і привести її до спасіння і вічного життя у Небі.

Цей рік для Священичого Братства Святого Священномученика Йосафата і вірних Святої Традиції позначився видатною подією: 18 листопада 2009 р.Б. у польському місті Ґдині в каплиці Священичого Братства Святого Пія Х, яка посвячена в честь Непорочного Серця Пречистої Діви Марії, відбулися дияконські свячення питомців Традиційної Духовної Семінарії Непорочного Серця Матері Божої Фатімської (Львів) – брата Павла Конарського і брата Віталія Купецького.

У присутності священиків Священичого Братства Святого Священномученика Йосафата, сестер-монахинь ЧСВВ Провінції Божого Милосердя, вірних Святої Традиції з України і Польщі урочистий чин висвячення нових клириків здійснив єпископ Альфонс де Ґаляретта з Братства Святого Пія Х.

Хай ця небуденна хвилююча подія у нашому духовному житті посилить наш молитовний запал і піднесе наші серця до Господа. Закликаємо всіх вірних традиційних парафій засилати свої молитви до Бога, Матері Божої і святого священномученика Йосафата – як подяку за те, що покликав до Христового виноградника ще двох працівників. Бажаємо отцям-дияконам Павлові Конарському і Віталієві Купецькому витривалості у служінні Господеві, поступу у святості та всього того, що потрібне у їхньому служінні. Хай Непорочне Серце Марії Вас захороняє, а святий священномученик Христовий Йосафат і надалі заступається за Вами. Слава Ісусу Христу!

Редакційна колегія
Журналу “Дзвін з Фатіми”