Всім серцем Господа любити …

21 березня 2010 року Божого відзначила своє 80-ліття вірна Святої Унійної Традиції, парафіянка церкви Господнього Вознесіння, що в селищі Івано-Франкове Яворівського району на Львівщині, Ольга Дмитрівна Корніцька.

Народилася ювілярка в Янові у свідомій патріотичній християнській родині. Її батько Дмитро Сойка після трирічного навчання у Відні (Австрія) отримав диплом слюсаря-електрика. Володів кількома іноземними мовами. У період визвольних змагань українського народу в 1918 році добровольцем став до лав Січових Стрільців. Служив телефоністом при Штабі Головного отамана Української Народної Республіки Симона Петлюри. Мама Софія з родини Ковалів у часи різних окупаційних режимів підтримувала тісні контакти з національно-патріотичними родинами Львова, Стрия, Городка, Янова. Була відданою і ревною християнкою-католичкою.

Майже 40 років свого трудового життя Ольга Корніцька віддала нелегкій праці зубного лікаря. Важко підрахувати кількість людей, яким вона надала необхідну фахову допомогу і які їй донині безмежно вдячні.

Крім вродженої зичливості до ближніх і щирого співчуття до їхніх нужд і потреб, Милостивий Господь наділив Ольгу Дмитрівну дивовижною пам’яттю. Для тих, які цікавляться історичним минулим Янова, родоводами його корінних мешканців і мешканців околиць, Ольга Корніцька завжди була і надалі залишається чи не єдиним незмінним і вичерпним джерелом потрібної інформації.

Добрій, сердечній дружині, мамі і бабці, зразковій господині бажають щедрого Божого благословення – вдячний чоловік Євген, вдячні діти, невістка, зять і четвірко внуків, щоб вона могла у мирі, здоров’ї і в душевній радості прожити решту призначених Богом літ.

Редакція журналу “Дзвін з Фатіми” всім серцем приєднується до цих щирих привітань і побажань. Благослови, Господи!