Новий храм для прослави Господа

Церква в с. Коти

Церква в с. Коти

Празник в с. Коти

Празник в с. Коти

Той перший день серпня в долонях землі гойдався під небом, по вінця наповнений сонцем. Невтомне, яскраве, жагуче, воно супроводжувало всі урочистості на наших традиційних парафіях, починаючи від відпустового празника Свв. Верховних Апп. Петра і Павла в Рясному. І супроводжувало нас усе літо на всіх наших прощах і духовних заходах.

У Котах – відпуст! Збираються дівчата із Братства, збираються члени Апостольства Молитви і багато вірних. А ці Коти не близько – село заховалося чи не в найвіддаленішому куточку Яворівщини. Дорогою співаємо про Найсвятіше Серце Христове, про Його безмежне Милосердя, і дорога радіє разом з нами. Святий пророк Ілля також поспішає-гримить на своїй небесній колісниці: здалека, з боку польського кордону чути його наближення. З нетерпінням чекають його у Котах вірні Святої Традиції, бо давно ще їхні предки обрали його своїм покровителем. Вірних тут небагато – якихось 20 родин. Але вони надзвичайно згуртовані, дружні, побожні, жертовні і роботящі. Спочатку відправляли Св. Літургії просто неба, потім у наметі, а згодом – у тимчасовій каплиці. І ні на мить не полишали заповітної мрії – мати в селі свій справжній, мурований храм, для зведення якого не шкодували ні коштів, ні часу, ні труду. Всього роки 3 чи 4 роки тому тут освятили камінь під будівництво святині. А сьогодні діждалися свята: мале посвячення храму Святого Пророка Іллі здійснив Генеральний настоятель Священичого Братства Святого Священномученика Йосафата отець Василь Ковпак у спів служінні з іншими священиками Братства у присутності традиційних сестер-монахинь ЧСВВ Провінції Божого Милосердя та понад 500 вірних, які цієї днини з’їхалися сюди на урочисту відпустову Св. Літургію.

Радіємо разом з вірними парафії Святого Пророка Іллі. Це воістину знаменна подія, яка щасливо довершилася за Божим благословенням. Бо ж, як знаємо зі Святого Письма: даремно трудяться будівничі, якщо не поблагословить їхньої праці Господь. А тут, як бачимо, трудилися не даремно. Хвала і честь Тобі, Ісусе!