Хреста свого не кину

10-а річниця заснування СБССЙ

27 вересня, в день Воздвиження Чесного Хреста Господнього, дві процесії прочан вирушили пішки з Рясного-1 і з Янова до Духовного центру Святої Унійної Традиції “Українська Фатіма” в Рокитному, щоб зєднатися там на Святій Літургії з нагоди 10-ї річниці заснування Священичого Братства Святого Священномученика Йосафата. Сюди прибули також традиційні священики і багато вірних з інших місцевостей Львівщини.

Святу Службу Божу перед величною фігурою Матері Божої Фатімської відправив Генеральний настоятель Братства о. Василь Ковпак у співслужінні з десятьма священиками. Активну молитовну участь у відправі взяли традиційні сестри-монахині ЧСВВ Провінції Божого Милосердя та брати-семінаристи Традиційної Семінарії Непорочного Серця Матері Божої Фатімської, які своїм співом славили вічного Бога.

Хрест – не тільки як символ християнства, а й як вищий закон буття пронизує, осяває і веде від перших днів СБССЙ і нашу традиційну спільноту. У своїй проповіді під час Св. Літургії о. Василь розповів про історію і потребу заснування Братства, закликав любити хрест, плекати віру батьків, наголосив на обов’язку неустанно молитися за священичі і монаші покликання в українському народі, за вірність, ревність і святість священика.

Після Служби Божої в рокитнянському лісі відбулася Хресна дорога, яку традиційні священики і вірні Святої Унійної Традиції жертвували за Боже благословення і опіку для Священичого Братства Святого Священномученика Йосафата.

Завершився цей молитовно насичений день виконанням чину освячення хрестів з Розпяттям Ісуса Христа, які принесли з собою вірні, з наданням їм повного відпусту.