Не будьмо «мудрими» - читаймо!

На превеликий жаль, ліберальний, матеріалізований, секуляризований світ нищить усе живе (аборти, евтаназія), природне і те, що Богом створене. Світ, який хитро й підступно викидає кому, букву, слово, речення, а кінцевий результат для людини – пекло. Цивілізоване суспільство це проковтнуло, бо їм так вигідно, комфортно і зручно. Але немічна людина напрочуд забула, що крапку завжди ставить Господь Бог.

Людство масово поглинула павутинна залежність від соцмереж (Інтернет, айфон, смартфон…). Так званий технічний прогрес, який охопив усі верстви населення планети Земля, незалежно від віку людини. Це стало хронічно-заразним захворюванням, яке постійно перебуває в стані рецидиву: агресія, злоба, ненависть, помста, суїцид, неустанна ломка рук, які тягнуться до смартфону, айфону… і людина занурюється у свій світ. Час пішов.., а там…

Наслідки цього захворювання плачевні: людина неспроможна тверезо мислити, не може приймати виважених рішень, не в силі відрізнити правду від брехні, світло від темряви. Людина не має сили волі дати опір гріху, бо втратила, стерла в собі образ Божий. Хоч має свобідну волю і право вибору, але чомусь вибирає те, що легше, краще, комфортне й вигідне. Цим вона певним чином виправдовує себе, щоб не працювати над собою. Часто через такий вибір людина дає себе купити і втрачає небо. Не завжди те, що комфортне й вигідне, є милим в очах Божих і корисне для спасіння людської душі. Не треба забувати, що диявол – ще той філософ, який не спить на відміну від людини. Він створює комфорт і завдяки цьому пожинає великі плоди. Це не лише витівки диявола, а сьогоднішній стан душі людини…

Глобальна помилка християн у тому, що нині дуже малий відсоток людей, які прагнуть читати. Через це – надзвичайно низький рівень знань своєї історії. Тому маємо те, що маємо. Християни на землі мають важливу й відповідальну місію. Потужною зброєю цієї місії є Служба Божа, Пресвята Євхаристія, свята вервиця, неустанна молитва. Цією зброєю можемо допомогти тим, які найбільш опущені і потребують наших молитов. Господь послуговується нашими молитвами, але сьогодні… Він не чув їх. Лише легенький подув вітру – і «багато душ пішло до пекла, а їх ще можна було врятувати, але ніхто за них не молився».

Найнебезпечнішим і найстрашнішим ворогом людини є сама людина.

Навчімося бути вдячними духовним отцям, які своєю нелегкою священичою працею стараються нас вишколити, але, на жаль, як кажуть у народі, «вчи, вчи, вчи – одні двійки».

Щомісяця виходять друком видання Святої Унійної Традиції: журнал «Дзвін з Фатіми», газета «Греко-Католицька Традиція». Не будьмо «мудрими» – читаймо!

Стараймося купити 2-3 зайвих газети (журнали), щоб подарувати їх тим, які ще не пізнали Бога, а може перебувають за крок до пізнання Божої правди. Можливо, хтось на шпальтах журналу «Дзвін з Фатіми» чи газети «Греко-Католицька Традиція» знайде відповіді на свої запитання – відповіді, які його збудують. В іншого таке читання пробудить духовне покликання й надихне до вибору священичого чи монашого стану. Хтось докорінно змінить своє життя і хибну думку. Виною є наша байдужість, скупість і лінивство. Це свідчить про наше духовне зубожіння, про те, що в багатьох взагалі відсутнє духовне життя.

 У житті людини є чимало речей, не вартих найменшої уваги, але тим не менше, людина на них зациклюється, а в результаті отримує купу гріхів і докори сумління…

Ольга ПОПОВИЧ,

ревнителька Апостольства молитви

при храмі Свв. Верховних Апп. Петра й Павла

(м. Львів, Рясне-1)