Привітання від перших учасників дитячого хору

Колишні вихованці вітають п. Олю з нагоди 20-ї річниці заснування дитячого хору. 5 вересня 2010 р.

Колишні вихованці вітають п. Олю з нагоди 20-ї річниці заснування дитячого хору. 5 вересня 2010 р.

… Коли нам було по 12-13 років, у нашому мікрорайоні Рясне почали носити фігурку Матері Божої “Містична Троянда”. Кожного вечора на молебень збиралося все більше і більше людей. Почали гуртуватися і ми, дітвора. Як тільки наближалася означена година, ми покидали всі свої справи і бігли до Матінки Божої. На той час ми ще не знали ні пісень, ні молитов. Але бажаючи знати більше, прагнучи поглибити свою віру та релігійні знання, ми заводили блокнотики, в яких все старанно занотовували. Коли фігурку носили біля будинку п. Олі Гусак, вона зауважила, що щовечора приходили ті самі діти, і запропонувала навчити нас нових пісень.

Перший день наших репетицій я не забуду ніколи. Ми зібралися у пані Олі (на той час нас було не більше десяти осіб) і почали розучувати нашу першу пісню “В Назареті зацвила лелія…”. Усі були дуже зворушені: адже ми співали пісню під акомпанемент піаніно. В цей час вулицею проходив отець Василь і, почувши наш спів, зайшов до хати… Так відбулася та перша незабутня зустріч та розмова з нашим духовним наставником.

Незабаром в отця Василя виникла ідея створити дитячий хор на парафії. Звичайно, спершу нам було дуже важко, оскільки ми повинні були починати з нуля і вивчити все від А до Я. Тут велику роль відіграла наша диригентка пані Оля. Її терпеливість, покірність та лагідність не могли не полонити наші серця. Ми бігли на репетиції, старанно вивчаючи щоразу більше пісень. А вже десь за місяць ми заспівали свою першу Службу Божу, яка стала винагородою за всі наші труди.

Сьогодні, в день 20-ліття створення дитячого хору на нашій парафії, ми хочемо подякувати пані Олі за її неустанну працю. Адже працювати з дітьми не так легко. Бо вчитель вкладає в дитячі серця усього себе: свої професійні знання, тепло своєї душі, свою любов. Та ось діти підростають, вирушають у дорослий світ, а на зміну їм приходять інші – такі маленькі, ще не сформовані, які потребують твоєї уваги, нових зусиль, яких потрібно навчати всього. І знову все спочатку… В цьому і полягає вся складність. Можливо, хтось інший сказав би, що з мене, мовляв, досить. Я вже багато років присвятив цій роботі, хай спробує хтось інший. Але пані Оля покірно взяла цю нелегку відповідальність, цей обов’язок на себе. І чи має вона, чи не має часу, хвора вона чи здорова – поспішає на репетиції, щоб навчати дітей не просто співу і не тільки співу, а любити Бога та горнутися до церкви.

Сьогодні завдяки отцеві Василю та пані Олі ми маємо багато чого згадати: як з колядою їздили в будинок пристарілих, як з Йорданською водою відвідували працівників швейної фабрики “Весна”, як співали Служби Божі в Києві на Аскольдові могилі та патріотичні пісні на Хрещатику… І хто знає, як би склалася наша доля, якщо б у той час, двадцять років тому, не почали носити фігурку Матері Божої, де б ми сьогодні опинилися і що б з нами сталося без нашої церкви?!

Тому ми дякуємо Матінці Божій за Її ласки, отцеві Василеві – за те, що не покладаючи рук, зміцнює нашу віру, сіє зерно Божої науки. І звичайно – від усього серця дякуємо нашій дорогій пані Олі за її багаторічну працю. Хай Матінка Божа візьме Вас під свою опіку, а Господь Бог винагородить Вам усотеро. Многая і благая Вам літ!

Люба БОРЕЙКО-ЗАСТРІЖНА,
парафіянка храму Свв. Верховних Апп. Петра і Павла

Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Зробімо нашу мову чистішою разом!

Пряма трансляція Святої Літургії

Опитування

Вервиця до Божого Милосердя

http://www.saintjosaphat.org/novyny/article/kozhna-simya-i-parafiya-chastynka-tradytsiyi/

Останній фотоальбом

Життя Св. Традиції

 

14 жовтня

Молитовна пам'ять за героїв Небесної Сотні й тих, які загинули в АТО

20 жовтня 

Свята Літургія для родин

27 жовтня

Прп. Параскеви і Св. Мч. Назарія - відпуст в Шклі

10 листопада

Свята Літургія перед образом Матері Божої Потіхи

___________