Ласка щасливої смерті

Слава Ісусу Христу!

Хочу поділитись свідченням ласк молитви на Вервиці.

Розповім про свою сестру Ма­рію – її героїчні чесноти, про які знає тільки Господь Бог, і все це завдяки силі молитви на Вервиці.

Бажаючи завжди бути тихою й непомітною, сестра щоденно від­мовляла Вервицю. А життя її було нелегке, повне жертви й посвяти для ближніх, з посмішкою на устах, навіть серед найбільших терпінь. Проживши в шлюбі 13 років, вона жодного разу без поважної при­чини не опустила навіть буденної Святої Літургії, бо розуміла вартість цього Найбільшого скарбу й сили Святого Причастя. Хоч подружнє життя її було сповнене великими хрестами, вона розуміла, що лише силою молитви можна привести чо­ловіка до спасіння.

Незважаючи на всі прикрощі, яких сестра зазнавала через свою велику любов до Господа Бога, вона з ще більшою покорою і тер­пеливістю жертвувала все за чоло­віка. Мабуть, молилася не стільки за фізичне здоров’я чоловіка (він мав багато серйозних захворю­вань), як за спасіння його душі. І випросила в Бога цю найбільшу ласку. Чоловік, який все життя не єднався з Богом і навіть слухати не хотів про священика, за 3 дні до смерті отримав останні Таїнства Святої Сповіді та Святого Причас­тя, Єлеопомазання з рук отця Ми­хайла Процика.

Вірна дружина протягом остан­ніх двох років, які їй призначив Господь Бог, не пропустила жодної Літургії, яка відправлялася в нашій святині, щоб і надалі молитися за душу чоловіка. З туги за ним вона захворіла на рак горла. Протягом останніх півроку майже не могла споживати їжі, але спочатку цьо­го не помічав ніхто з рідних, адже вона ніколи не скаржилася і не на­рікала. Хоч яким прикрим є відчут­тя голоду, сестра до кінця готувала їсти для старенької мами і брата, а сама тихенько пішла в іншу кімна­ту, щоб жертвувати Богу своє тер­піння.

Будучи 30 років членом Апо­стольства Молитви й Параманно­го Братства, вона відвідала безліч відпустових місць та Літургій в час підпілля. А в ці останні місяці жит­тя, не маючи вже здоров’я й сили, старалася бути на кожній Службі Божій. У період карантину не про­пустила жодної трансляції Бого­служінь з Рясного. Це був немов ковток повітря в останні дні життя. І за свою любов до Бога отримала ласку, що в переддень смерті чер­говий раз попросила привезти до неї священика зі Святими Тайнами, вважаючи, що наближається хви­ля відходу до вічності. Прийнявши останні таїнства, попрощалася з рідними, сказала, в що її одягнути й похоронити біля чоловіка. Зран­ку, на свято Пресвятої Євхаристії, улюблене нею свято, тихо при мо­литві відійшла до вічності. Невдов­зі після смерті сестра Марія прис­нилася мені й сказала: «Я у небі і наша бабуся (життя якої було пов­не найбільших жертв і чеснот ) є біля мене». Вона застерегла мене не надто турбуватися про земне, адже там зовсім не так, як тут. «Краса там неймовірна» – її слова.

Уповаймо на Боже Провидіння, адже в Бога все можливо. Помпей­ська дев’ятниця є нашою щоден­ною молитвою, завдяки якій ми отримуємо різні ласки від Матері Божої.

Дякуємо Тобі, Маріє!

(Відійшла до вічності на 57 році життя)

п. Наталя, парафіянка храму Преп. Параскеви

та Муч. Назарія

смт. Шкло