ОСТАННЄ ОЧИЩЕННЯ

Додано: 09 жовтня 2013 року Божого.

Благословенна Анна - Марія Таїджі

В минулому миловидна римлянка з кварталу Монті перетворилася передчасно у виснажену особу. Стара, шістдесятисемирічна жінка майже півсторіччя йшла дорогою терпіння та очищення. Її супроводжували біда, страждання, любов до ближнього, і в тій невтішній ситуації - пристрасна любов до Бога. Вона одержала від Господа Бога сильну втіху: "Я тобі весь належу так, як і іншим, котрі на себе беруть відважно мій хрест. Діти хреста - це Мої діти. Мої улюбленці".

Анна йшла впевненими кроками по царській дорозі. На неї сипалися образи, але вона отримувала пошану і честь від найкращих людей. Старенька уникала похвали і поспішала до своєї убогої кімнатки, де тихо і в покорі піднімала очі до неба.

Коли йшла разом із о. Рафаелем Наталі до церкви святого Павла, то сказала йому: "Це ми ідемо останній раз". Після Святого Причастя вона одержала від Розп'ятого Христа глибоке почуття задоволення і спокою. "Живи у спокої, доню моя, не зворушуйся тим, що діється навколо. До побачення, побачиш Мене у небі. Так, доню Моя, до побачення. Незабаром ти будеш зі Мною у Моєму Царстві". Сім місяців їй не залишалось нічого іншого, як лише втішатися та вгамовувати свій голод стражданням.

26 жовтня 1836 р. Анна злягла в ліжко, щоб з нього вже ніколи не встати. Її тіло від п'ят аж до голови трусилося від болю, вона невимовно терпіла, поглядаючи на свою родину, яка перебувала у великій скруті. Наперекір всьому Анна зберігала спокій, який її ніколи не залишав, будучи одним із джерел її багатьох чудес. "Спокій її душі не піддався жодному іспитові". - сказав кардинал Педіціні. Її сповідник підкреслював: "Під кінець свого життя Анна дійшла до спокою і такого єднання з Богом, що це неможливо навіть пояснити. Обмежена людська психологія не вміє пояснити чудо спокою в розп'ятті. Вона про смерть говорила так спокійно,
немов про прогулянку вулицями міста. Своїми убогими, зболеними і терплячими пальцями працювала аж до останніх трьох днів з голкою в руці. Так вона служила своїй сім'ї.

Надійшли хвилини, коли від болю вона вже не змогла рухатися, і її душевні страждання дедалі більше наростали.

У таємничому сонці їй і надалі віддзеркалювалися світові події. Вона слідкувала за виникненням нових підпільних організацій і товариств. Їхня діяльність викликала жорстоке переслідування католиків у Швейцарії. У Женеві, Лондоні, Турині. Мацціні готував всесвітню революцію. Передусім революцію, із якої повинна була виникнути єдина Італія. В її програмі домінувало тотальне знищення католицизму. Італійський народ був ніби покликаний в ім'я прогресу знищити католицизм! Людство ніби є єдиним визволителем. У Німеччині Анна бачить переслідування в дусі гасла: "Одна німецька релігія, одна німецька філософія у єдиній німецькій країні". У Франції тріумфує дух Вольтера і містичний соціалізм. В Китаї та Індокитаї відбувалися криваві переслідування..., всі ці візії проминали перед її очима, а вона боролася зі смертю.

Якщо хтось звернув увагу на її миле і спокійне обличчя, то одержував відчуття, ніби вона лежить у постелі, повній троянд.

"Уже не один рік вона їла, як мала комашка", - сказав якось Домінік. Сама їжа для неї була чимось нестерпним. Вмирала, як Йов. Постіль, на якій лежала, їй дав сам сповідник. Він організував збірку коштів, але навіть її не вистарчило для багаточисельної родини. Для Анни, яка це бачила, ці факти були великим стражданням. Бог посилав їй лише найнеобхідніше. В цей страшний час вона ще одержала виклик у суд, щоб заплатити борги за свою доньку. Позивач був здоровий, як тур, однак через кілька місяців він помер на страшну хворобу.

Дружина генерального гувернера із Савої познайомилася з Анною у Римі і відчувала потребу за отримані милості якось віддячитися. Вона повідомила Анну, що забезпечить допомогу. "Слугиня Божа, - казав о. Наталі, - мені дала наказ, щоб я їй гарно подякував і повідомив, що Анна не бажала ніяких подарунків, бо про неї підуть зайві розмови. Так вона відкинула допомогу. Дякувала за все, що прийшло, що відійшло до невиліковно хворих людей".

О. Рафаель Наталі ще раз схилився перед Анною. Він її розумів і не сперечався з нею. Щодня відправляв Святу Службу в її домі і уділяв їй Святе Причастя. Коли наблизився кінець, кардинал Педіціні дав згоду, щоб Анна могла причащатися і тоді, коли до цього випивала ліки.


Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Зробімо нашу мову чистішою разом!

Пряма трансляція Святої Літургії

Опитування

Вервиця до Божого Милосердя

http://www.saintjosaphat.org/novyny/article/kozhna-simya-i-parafiya-chastynka-tradytsiyi/

Останній фотоальбом

Життя Св. Традиції

26 травня

Свята Літургія перед образом Матері Божої Потіхи

26 травня

Подячна проща в Рокитне до Матері Божої Фатімської на закінчення навчального року

2 червня 

Свята Літургія для родин

6 червня

Вознесіння Господнє - Відпуст в Янові

12-13 червня

Святкування в Рокитному другого об'явлення Матері Божої Фатімської

15 червня

Молитовна пам'ять за героїв Небесної Сотні й тих, які загинули в АТО

___________