Боже, послухай благання

Боже, послухай благання,
Нищить недоля наш край.
В єдності сила народу,
Боже, нам єдність подай.

Боже, здійми з нас кайдани,
Не дай загинуть в ярмі,
Волю зішли Україні,
Щастя і долю дай їй.

О, святий наш, Йосафате
Враз з нами Бога моли,
Щоб волю дав Україні,
Щоб завитав день свободи.

СЕРЦЕ БЛАГОСЛОВЕННОЇ ЖІНКИ

Додано: 23 липня 2013 року Божого.

Автор: з книги про Анну-Марію Таїджі

Благословенна Анна-Марія Таїджі

Любов до тих, хто страждає у чистилищі

Душі у чистилищі дуже хотіли, щоб Анна-Марія за них молилася і випрошувала благословення. Однак за їх визволення Анна дорого платила своїми постійними стражданнями. Наперекір цьому вона задля померлих протягом сорока днів підряд босоніж ходила на цвинтар за будь-якої погоди. Біля кожного гробу вона тричі відмовляла панахиду і молитву за спасіння душі в чистилищі. Особливо молилася вона за душі померлих священиків.

Одного дня, коли Анна-Марія брала участь у Літургії за померлих, вона відчула сильний нестерпний біль. Кардинал Педіціні відправляв Святу Службу. Під час благословення вона побачила, як звільнена душа входить до неба. Вона гадала, що при цьому екстазі від радості помре. Анна просила звільнені душі із чистилища про те, щоб вони замовили добре слово про Церкву і Святійшого Отця.

Любов до хворих

"Часто Анну-Марію кликали до хворої людини, - говорив Домінік. - Незважаючи на час і соціальний стан людини, вона йшла її відвідати. З тим я не погоджувався. Не було в неї ні хвилини спокою, її шарпали з усіх боків. Навіть хвора чи обезсилена вона поспішала до хворого. Як я зауважив, вона ніколи не робила ніякої різниці між недужими, щоправда перевагу надавала бідним. Час, який Анна потратила під час відвідин, потім вдома подвійною напругою хотіла надолужити".

Любов до бідних

Одним із принципів, яким керувалася Анна-Марія у своїй діяльності, був принцип - не відмовити у допомозі бідним. Одного разу, коли її не було вдома, мати грубо відмовила у допомозі жебракові. Повернувшись додому і дізнавшись про цей випадок, Анна жалісно сказала: "Ради Бога, люба мамо, вже ніколи не відсилайте геть бідну людину без милостині. Як уже нема чого дати, то у шафі завжди знайдеться шматок хліба".

Під час голоду в Римі Домінік дуже дивувався, що у них в шафі завжди лежав шматок хліба. До неї приходило дуже багато бідних людей, але Анні цього було замало - вона сама ще вишукувала їх у бідних кварталах. Французька революція значно збільшила ряди жебраків та бідняків.

Одного дня, йдучи разом з о. Рафаелем Наталі по вулиці, Анна звернула увагу на бідного, дуже убого одягненого, чоловіка. Від холоду і голоду його трусило, він ридав. Виглядав як опудало, покрите брудом. Перехожі уникали його. Лише Анна, керована християнською любов'ю, підійшла до нього. Разом зі священиком привела його додому, де він зігрівся, помився, переодягнувся та поїв. Коли його з великою ласкавістю та маленькою милостинею Анна провела до дверей, то ця молода людина через плачі не могла навіть подякувати їй. Іншим разом по дорозі до церкви Санта Марія делла Консолаціоне Анна-Марія побачила, як на вулиці лежить бідна жінка в епілептичному приступі. З її вуст текла піна, ціле тіло металося в корчах. Навколишні люди тікали від неї. Анна все ж підійшла до неї, очистила і, побігла до аптеки купити серцеві ліки. Її любов "вразила" очевидців. Великий гурт людей зупинився, щоб стежити за цим "театром". А потім вони й самі добровільно почали передавати гроші бідній жінці, щоб вона змогла купити собі хоча найнеобхідніше. Анна, побачивши, що приступ минув, тихенько зникла у найближчій церкві. Тут вона впала в екстаз і почула голос Господа: "Доню Моя, дякую тобі за старанність, з якою ти Мені прислужила".

Подібні сцени відбувалися і в лікарні святого Якова. Софія, яка тут часто бувала, бачила, як мама іде від ліжка до ліжка з усмішкою, роздаючи солодощі, як годує хворих, умиває їх, вирівнює їхні ліжка, подушки тощо. Її улюбленицею стала дівчинка, у якої рак знищив обличчя. Її голова була покрита фатою. Коли вона бачила Анну, то дуже раділа. Анна насамперед йшла до неї, гладила її, голубила, робила перев'язку і розмовляла з нею про небо.

У цій же самій лікарні лежала одна жінка на ім'я Санта, яку власний чоловік заразив невиліковною венеричною хворобою. Хвороба вже спотворила її обличчя та очі. Коли вона почула голос Анни, то радісно вигукнула: "Ось приходить до мене ангел!" Анна відносно довго затримувалася біля Санти. Коли Софія пошепки сказала матері, що вже час іти додому, бо від хворої йшов смердючий запах, та так само пошепки їй відповіла: "Насолоджуйся ароматом її душі! Із цієї постелі вона піде просто до неба!"

Коли Анну інформували, що захворіла донька жінки, яка її люто ненавиділа і переслідувала, вона все ж зайшла до неї. Під час відвідин втішала матір і доньку, а під кінець відвідин зробила над хворою знак святого хрест з іконою Божої Матері, і дівчинка одужала.

Її ласкавість не знала меж. Вона переходила і на тварин. "Убогі звірі мають рай лише на цьому світі, тому їм треба його заробити тут", - казала Анна.


Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Зробімо нашу мову чистішою разом!

Пряма трансляція Святої Літургії

Опитування

Вервиця до Божого Милосердя

http://www.saintjosaphat.org/novyny/article/kozhna-simya-i-parafiya-chastynka-tradytsiyi/

Останній фотоальбом

Життя Св. Традиції

27 жовтня

Прп. Матері нашої Параскеви і Св. Мч. Назарія - Відпуст на парафії в смт Шкло

4 листопада

Молитовна пам'ять за героїв Небесної Сотні й тих, які загинули в АТО

11 листопада

Свята Літургія перед образом Матері Божої Потіхи

18 листопада 

Свята Літургія для родин

21 листопада

Святого Архістратига Михаїла - Відпуст на парафії в с. Муиловичі

25 листопада

Святого Священномученика Йосафата - Відпуст в Семінарії НСМБФ

___________