ТВЕРДИНЯ ЦЕРКВИ, ПОСЛАННЯ БЛАГОСЛОВЕННОЇ АННИ-МАРІЇ

Додано: 22 серпня 2013 року Божого.

Благословенна Анна-Марія Таїджі

Анна-Марія - Покутниця


Без пролитої крові нема відпущення гріхів... Бог обрав цю покірну жінку, щоби навколишній світ отримав відпущення. Від Великого Розколу Христова Церква ще не знаходилося в такому жалюгідному стані й ситуації, як тоді. Бога висміювали, людей виганяли з храмів, клір зневажали, Пап волікли від в'язниці до в'язниці. Християнство повільно гинуло в крові. В революційних арміях та в імператорській армії не було ні одного священика, який би уділяв умираючим відпущення гріхів та Святу Тайну Єлеопомазання. Була необхідна жертва примирення та відкуплення.

Благословенна Анна-Марія стала, на підставі свідчень священиків, які її добре знали, жертвою за Церкву і Рим. Бог їй пообіцяв: вона буде очевидцем визволення Рима від ворогів Пап. І справді, темний період історії папства минув ще при її життю. Господь пообіцяв їй, що холера, поки вона живе, в Рим не прийде. Епідемія розпочалася саме в той день, коли Анна-Марія померла. Христос її покликав як жертву за гріхи християн.

Бог прищепив Анні-Марії невимовно безмежний опір супроти гріхів. Коли вона чула на вулиці богохульство, то починала плакати і повторювати коротеньку молитву: "Боже, слава Тобі!" Після повернення додому падала на землю, била головою об землю, допоки не починала текти кров. Але чи можна порівняти гріхи якогось візника з богохульством тих, які в час революції групами клялись, що в житті й в годину смерті зрікаються будь-якого священика.

Ще на початку свого навернення Анна-Марія усвідомлювала своє покликання бути жертвою примирення. Великодушно і самовіддано прийняла вона своє страждання, але спантеличена багаточисельними і частими екстазами просила Господа про їх зменшення. Господь Бог її прохання вислухав. Ісус Христос схвалював її героїчну жертву. "Навіть серед Божих служителів нема багато таких, доню Моя, котрі би зреклися духовних радощів, щоб із любові обняти страждання. Так, лише дехто з них так вчинив. Я обрав тебе, щоб поставити в один ряд з мучениками... Для покріплення віри твоє життя буде довшим і більш заслуженим мучеництвом, ніж криваве страждання".

Ось один з не багатьох записів видінь, власноруч зроблених Анною-Марією в поетичній формі:

Ніхто не зрозуміє страждання твоє.

Я - Майстер, Який тебе формує.

Я - Всезнаючий.

Все те, що Я знаю, залишиться сховане.

Її покликання було чітко окресленим: "Твоє покликання - навертати грішників, втішати священиків, прелатів, навіть Мого Намісника на землі. Будеш воювати проти творінь, опанованих тисячами пристрастей. Зустрінешся з багатьма невірними душами. Будеш посміховиськом, та з любові до Мене все це перетерпиш. Усіх твоїх переслідувачів приведу до відповідальності. Тих, які до тебе будуть ласкаві, потішу, незважаючи на їхню гріховність. Я Сам тебе візьму за руку і поведу до вівтаря, як жертву".

Анна-Марія без утіхи

Її душа швидко змінювалася від ясного світла до безпросвітної пітьми, та Небо було невблаганним. Сльози би, напевно, полегшили болюче заслання, але навіть і це заспокоєння не було їй дане. Анна-Марія всеціло була віддана Божій волі, п'ючи келих найстрашніших страждань без полегшення та допомоги.

"Йшла дорогою між двома полюсами: від найбільшого багатства аж до цілковитого убозтва. Постійні екстази показували їй лише біду цього світу... Було це двадцятирічне чистилище. Всюди бачила Бога, але не могла Його досягнути. Довга ніч тривалістю двадцять років! Після прийняття Святого Причастя на мить їй привідкривалось ясне сонце, але потім наставала ще більш темніша і глибша пітьма Творець-Майстер, щоправда, з нею говорив, але лише, щоб покликати її вступити на вістря своєї Голготи. Терновий вінок, гострі вістря якого облямовували таємниче сонце її видінь, став зрозумілим в довгих темних ночах, коли її душа, мучена демонами, відчувала себе немов на безутішній пустелі. Та вона ніколи не просила припинити чи облегшити своє мучеництво, а навпаки, додавала собі ще більш суворіші акти покаяння, облегшуючи своє терпіння у довгих молитвах.

У той час йшли війни на багатьох плацдармах світу, тому слово "героїзм" стало одним із найефектніших. Анна-Марія його, однак, ніколи його не афішувала, вона просто жила по-геройськи.


Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Зробімо нашу мову чистішою разом!

Пряма трансляція Святої Літургії

Опитування

Вервиця до Божого Милосердя

http://www.saintjosaphat.org/novyny/article/kozhna-simya-i-parafiya-chastynka-tradytsiyi/

Останній фотоальбом

Життя Св. Традиції

26 травня

Свята Літургія перед образом Матері Божої Потіхи

26 травня

Подячна проща в Рокитне до Матері Божої Фатімської на закінчення навчального року

2 червня 

Свята Літургія для родин

6 червня

Вознесіння Господнє - Відпуст в Янові

12-13 червня

Святкування в Рокитному другого об'явлення Матері Божої Фатімської

15 червня

Молитовна пам'ять за героїв Небесної Сотні й тих, які загинули в АТО

___________