Святість Родини

Додано: 25 липня 2008 року Божого.

Фатімське послання охоплює усі загрози сучасного світу. Під час жовтневої з’яви діти побачили Пресвяту Родину. Коли Богородиця зникла за небосхилом, діти побачили біля сонця cв. Йосифа з Дитятком і Матір Божу, зодягнену в білу сукню та блакитний плащ. Св. Йосиф з дитятком благословляли світ знаком хреста. За мить, коли це видіння зникло, діти побачили Ісуса Христа і Матір Божу Страждальну. Ісус благословив світ, а коли і це видіння зникло, з’явилась Матір Божа з гори Кармель.

Що означала ця поява? На нашу думку, видіння Святої Родини звертає увагу на святість родин. А з’яву Матері Божої Страждальної після цього видіння можна розуміти, як терпіння Марії через занепад і розпад сучасних родин.

О. Роберт Фокс, засновник Апостоляту Родин Фатімських, у книзі “Фатіма сьогодні” пише, що, зосередивши всю увагу на “помилках Росії”, ми забули про занепад та спустошення наших родин. “Вражало нас те, що відбувалося з родинним життям в Росії, тоді як в Америці і в інших країнах вільного світу родині також загрожували криза і розпад. Ми жахалися атеїстичного матеріалізму та атеїзму – облудної філософії царства сатани, а в себе не зауважили паростків матеріалізму та атеїзму, які приживалися в нашому суспільстві ослаблюючи його віру і заполонюючи щораз більше мільйонів людей... Про це свідчать антиродинні програми телебачення, що викликають агресію і насилля. Штучне контролювання народжуваності, аборти, зростання кількості розлучень, пропагування позашлюбного народжування дітей – усе це веде до знищення цивілізації. Адже вижити може тільки цивілізація любові”.

Оскільки здорова родина є одним із найважливіших аспектів суспільного життя, фатімське послання звертає увагу на можливість порятунку християнських родин. Заохоченням до святості, до побудови цивілізації любові є молитовні рухи в Церкві, що спираються на послання Фатіми.

Так у 1975 році о. Робертом Фоксом був заснований Апостолят Фатімських Родин. Основною метою Апостоляту є освячення родинного життя – чоловіка, дружини і дітей, тобто створення домашньої церкви, в якій панує спільнота любові з Ісусом і Непорочним Серцем Марії – прикладом для наслідування. Подружні пари, що входять до цього руху, збираються раз на місяць для того, аби спільно помолитися і обговорити свої проблеми. До незмінних умов освячення родини належить спільне відвідування Недільних Богослужінь, щомісячне Св. Причастя, щоденні спільні молитви: ранкові, вечірні і перед споживанням їжі, бажано щоденне спільне відмовляння вервиці, участь в щорічних подружніх реколекціях, щомісячні щирі розмови подружжя на тему освячення їхньої родини. До Апостоляту Фатімських родин входить п’ять груп: марійські подружжя, біла армія (діти), молодь для Фатіми, фатімські молитовні гурти, групи людей, які жертвують свої терпіння за навернення батьківщини. Там, де сходяться члени кожної групи, стоїть фігурка Матері Божої Фатімської, яка нагадує, що Марія є Матір’ю Церкви Вселенської і домашньої.

Отож і нам потрібно в сьогоднішній надзвичайно важкий для родини час, коли на кожному кроці чигає небезпека, посвятитись Непорочному Серцю Марії, віддати у Її руки кожну мить свого життя, бо тільки з Нею воно буде безпечним, мирним, спокійним та щасливим.

ПОСВЯТА РОДИНИ НЕПОРОЧНОМУ СЕРЦЮ МАРІЇ

Посвята родини батьком або матір’ю поручається, щоб члени родини в день посвяти висповідались і прийняли Святе Причастіє та перед власноручно прикрашеною фігуркою або образом Матері Божої (найкраще перед образом або фігуркою Непорочного Серця Марії) відмовили вервицю й долучили до неї молитву посвяти. Цю посвяту необхідно щороку відновлювати в свято Непорочного Зачаття.

День посвяти потрібно записати під фігуркою чи образом. Посвята не може бути простим приреченням або тільки гарною молитвою. Вона повинна всіх, що посвятилися Непорочному Серцю Марії, спонукати до наслідування цього Непорочного Серця – найкращого зразка любови до Бога і до ближнього.

Молитва посвяти родини

Непорочне Серце Марії! Родина (сім’я), яку бачиш у Твоїх стіп, сьогодні Тобі врочисто посвячується, щоб Ти царювала у нашому домі. Через Твоє Непорочне Серце уділи нам як у днях радості, так і у днях смутку Твоєї Материнської опіки. Наповни нас своїм духом, бо ж у ньому бачимо подобу всіх чеснот родинного життя.

Дай, щоб у нашій родині (сім’ї) так, як у Назареті посідали чільне місце Божий послух і покірність, витав дух взаємної любові і боязні, панували лад і чистота звичаїв і суспільного життя згідно з Божими Заповідями.

Дай, щоби усі члени родини самовіддано сповняли свої обов’язки та щоб були готові з безкорисною любов’ю жертвувати свої вподобання і власну вигоду там, де цього вимагає добро інших. Дай, щоб через спільні релігійні вправи й дотримування Божих Заповідей панувала серед нас християнська любов.

Злий на нас, Посереднице всіх ласк, із Твого Непорочного Серця те надприродне життя, що в силі запевнити нам мир тут, на землі, та з’єднання всіх членів родини в небі. Нашу молитву лучимо з тією, що безнастанно лине з Твого Материнського Серця до Твого Божого Сина.

Через нашу посвяту Твому Непорочному Серцю прирікаємо любити Тебе так, щоб не тільки ніколи Тебе не образити, але ще й надолужити за численні зневаги, нанесені Тобі іншими. Хочемо постійно й вірно сповняти почесний обов’язок, що сьогодні ми його прирекли. Зволь взяти у своє повне посідання нашу родину, яка хоче бути маленьким царством Ваших Сердець, Ісусе і Маріє (Отче наш..., Богородице Діво..., Под Твою милость...).


Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Зробімо нашу мову чистішою разом!

Пряма трансляція Святої Літургії

Опитування

Вервиця до Божого Милосердя

http://www.saintjosaphat.org/novyny/article/kozhna-simya-i-parafiya-chastynka-tradytsiyi/

Останній фотоальбом

Життя Св. Традиції

29 березня - 6 квітня

Подячна дев'ятниця в сьому річницю з дня повернення Чудотворного Образа Матері Божої Потіхи

7 квітня

Святкування сьомої річниці повернення образа Матері Божої Потіхи на парафію Свв. Верх. Апп. Петра і Павла

14 квітня

Свята Літургія для родин

30 квітня

Молитовна пам'ять за героїв Небесної Сотні й тих, які загинули в АТО

___________