Конгрегація у справах віровчення Фатімське послання

Додано: 16 серпня 2018 року Божого.

Автор: з книги "Спогади сестри Лусії з Фатіми"

Під час Благовіщення, у духовній єдності з усіма єпископами світу, скликаними перед цим, Папа повірив Непорочному Серцю Марії кожну окремо людину і народи в цілому словами, які звучали у 1981 році:

"О Матір людей і народів! Ти знаєш про всі наші страждання і надії, Ти по-материнськи відчуваєш боротьбу між добром і злом, світлом і темрявою, що потрясають світ, прийми наше прохання, яке заносимо у Святому Духові до Твого Серця, оточи любов'ю матері і Господньої служниці увесь світ, який довіряємо Тобі і присвячуємо, світ, повний стурбованості за дочасну долю людей і народів. Віддаємо Тобі зокрема тих людей і народи, які потребують цього найбільше".

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво.

Молитвами нашими в скорботах не погорди!"

Далі Папа усе виразніше посилається на конкретні проблеми, ніби коментує Фатімське послання на тлі сумних подій, які підтверджують його істинність:

"Перебуваючи тут перед Тобою, Мати Христа, перед Твоїм Непорочним Серцем, прагнемо спільно з усією Церквою поєднатися у жертві, яку Твій Син з любові до нас приніс Отцю: "Віддаю себе за них у посвяту, щоб і вони були освячені в істині (Йо. 17, 19)". Прагнемо поєднатися з нашим Відкупителем у цьому посвяченні за весь світ і людей, котрі в Його божественному Серці можуть виблагати пробачення і стати відшкодуванням.

Сила цього посвячення триватиме повік й огортатиме всіх людей і народи, перемагаючи будь-яке зло, яке дух темряви пробуджує у серці людини на протязі історії і яке пробудив суттєво у наші часи.

О як глибоко ми відчуваємо потребу пожертвування за людство і весь сучасний світ у поєднанні з самим Христом! Світ повинен мати частку у відкупній жертві Христа за посередництвом Церкви.

Знаком цього є нинішній Рік відкуплення - надзвичайний ювілей усієї Церкви.

Будь благословенна цього Святого року понад усі створіння, Господня служнице, котра виявила найповніший послух у покликанні Бога!

Будь благословенна Ти, котра є цілковито поєднана з відкупною жертвою свого Сина!

Мати Церкви! Освячуй Божий народ, котрий іде дорогою віри, надії і любові! Освячуй особливо тих, на пожертвування і довірення яких очікуєш. Допоможи нам жити в істинні жертви Христа заради усього людства.

Довіряємо Тобі, о Матір, світ, усіх людей і всі народи, довіряємо Тобі також саме посвячення світу, складаючи їх у Твоєму материнському Серці.

Непорочне Серце! Допоможи нам уникнути загрози зла, яке так легко укорінилося у серцях сучасних людей, нерозсудливі наслідки якого уже сьогодні тяжіють над нашим життям і перекривають дорогу до майбутнього!

Від голоду і війни, врятуй нас!

Від атомної війни, від самознищення, від будь-яких війн, врятуй нас!

Від гріхів проти людського життя з моменту зачаття, врятуй нас!

Від ненависті і приниження гідності Божих дітей, врятуй

нас!

Від будь-якої несправедливості у суспільному, національному і міжнародному житті, врятуй нас!

Від необдуманого нехтування Божими заповідями, врятуй нас!

Від спроб знищення у людських серцях правди самого Бога, врятуй нас!

Від втрати усвідомлення добра і зла, врятуй нас!

Від гріхів проти Святого Духа, врятуй нас!

Матір Христова, прийми наше благання, багате стражданнями людей! Багате стражданнями цілих суспільств!

Допоможи нам перемагати силою Святого Духа будь-який гріх, гріх кожної окремо людини і всі гріхи світу, якими б вони не були.

Нехай в історії світу ще раз виявить себе рятівна сила Відкуплення - сила милосердної любовії Нехай вона визволить нас від зла! Нехай перемінить наші сумління! Нехай у Твоєму Непорочному Серці відкриє усім світло надії!"4

Сестра Лусія особисто підтвердила, що такий урочистий і всезагальний акт посвячення відповідав тому, чого жадала

Мати Божа (Sim, esta feita, tal como Nossa Senhora a pediu, desde о dia 25 de Marco de 1984). Учинили так, як цього просила наша Пані, тобто 25 березня 1984 року (Лист від 8 грудня 1989 року). А тому будь-які дискусії та подальші петиції безпідставні.

До опублікованих документів поруч із рукописом сестри Лусії додано ще чотири тексти:

1) Лист Святішого Отця до сестри Лусії від 19 квітня 2000 року; 2) Звіт розмови із сестрою Лусією, яка відбулася 27 квітня 2000 року; 3) Заява, яку було прочитано у Фатімі 13 травня Його Високопреосвященством кардиналом Анжело Содано, Держсекретарем, за дорученням Святішого Отця; 4) Богословський коментар Його Преосвященства кардинала Йозефа Рацінгера, Префекта Конгрегації у справах віровчення.

Вказівки щодо трактування третьої частини Фатімської таємниці сестра Лусія вмістила уже в листі до Святішого Отця від 12 травня 1982 року. Вона пише в ньому:

"'Третя частина таємниці стосується слів Матері Божої: "Якщо (Росія) поширить своє псевдовчення по світі, виникнуть війни і переслідування Церкви, добрих будуть мучити, дуже страждатиме Святіший Отець, багато народів загине (13 липня 1917 року)".

Третя частина таємниці є символічним одкровенням, яке стосується тієї частини послання, і яка буде виконана залежно від того, чи приймемо ми бажання, у посланні: "Якщо приймете Моє бажання, то Росія навернеться і пізнає мир, якщо ж ні, то вона поширить своє псевдовчення по світі і т. ін.".

Оскільки ми не прийняли цього заклику, який був у Фатімському посланні, то нині є свідками його виконання: Росія дійсно заполонила світ своїм псевдовченням. І хоч не було ще цілковитого виконання останньої частини цього пророцтва, бачимо, що ми таки наближаємося до нього великими кроками. Воно прийде, якщо не зійдемо з дороги гріха, ненависті, помсти, несправедливості, позбавлення прав людини, аморальності, злочину і т. ін.

Ми не маємо права говорити, що Бог карає нас, тому що люди самі себе карають. Бог терпляче застерігає нас і закликає до повернення на дорогу добра, шануючи свободу, подаровану нам. Люди самі несуть відповідальність за свої вчинки".

Рішення Святішого Отця Івана Павла II про оприлюднення третьої частини Фатімської таємниці завершує певний етап історії, позначений драмою людської жадоби влади і нечесності, але проникнутой також милосердною любов'ю Бога і турботливим співчуттям Матері Ісуса і Церкви.

Діяння Бога, Господа історії, і спів відповідальність людини, котра переживає свободу як драму і плідний дар, є двома підпорами, на яких тримається історія людства.

У фатімському одкровенні Мати Божа нагадує нам про забуті цінності, про майбутнє людини у Богові, в якому ми беремо дієву і відповідальну участь.

Архієпископ Тарсізіо Бертоне, SDB, колишній архієпископ Верселя, Секретар Конгрегації у справах віровчення


Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Зробімо нашу мову чистішою разом!

Пряма трансляція Святої Літургії

Опитування

Вервиця до Божого Милосердя

http://www.saintjosaphat.org/novyny/article/kozhna-simya-i-parafiya-chastynka-tradytsiyi/

Останній фотоальбом

Життя Св. Традиції

27 вересня

Воздвиження Чесного Хреста - Подячна Служба Божа з нагоди 18-ї річниці заснування Священичого Братства Св. Свящмч. Йосафата

7 жовтня

Свята Літургія перед образом Матері Божої Потіхи

12-13 жовтня

Святкування в Рокитному шостого об'явлення Матері Божої Фатімської

21 жовтня

Молитовна пам'ять за героїв Небесної Сотні й тих, які загинули в АТО

21 жовтня

Свята Літургія для родин

27 жовтня

Прп. Матері нашої Параскеви і Св. Мч. Назарія - Відпуст на парафії в смт Шкло

___________