У Новій Зеландії видалили всі згадки про Ісуса Христа з парламентської молитви

Буквально через два тижні після стрілянини в мечеті в місті Крайстчерч (Нова Зеландія), яка сталася в середині березня, уряд вирішив видалити всі згадки про Ісуса Христа з парламентської молитви.

Рішення спікера палати представників Нової Зеландії Тревора Маллард засмутило християнське населення країни. Маллард прийняв рішення відмовитися від згадок про Ісуса, щоб зробити молитву «більш всеосяжною» для всіх парламентаріїв.

У виданні The Guardians відзначили, що звернення до «Всемогутнього Бога» в молитві залишається, але це не конкретне посилання на християнського Бога.

Раніше близько 1 000 осіб протестували біля будівлі парламенту в Веллінгтоні. Група хотіла, щоб ім'я Ісуса було відновлено в молитві, тому що християнство є частиною історії нації.

Росс Сміт, організатор заходу, заявив, що в країні є християнська спадщина, про яку не потрібно забувати.

«Принципи та цінності цієї нації засновані на наших християнсько-юдейських коренях. Це нововведення зруйнує ці коріння», - сказав він.

«Ми християнська нація, і рішення спікера потрібно скасувати, - заявив демонстрант Ріккі Тойчер. - Ми не поділяємо його атеїзм».

Інший демонстрант, Кармель Морган, сказала, що Маллард повинен був проконсультуватися з новозеландцями або оголосити референдум, перш ніж змінити молитву.

Інші новозеландські політики також висловили свою стурбованість з приводу змін, внесених спікером без консультації з усім парламентом.

«Що ж, рішення про те, що слід змінити, повинні приймати парламентарії, а не спікер - це наша позиція, я не проти публічно заявити про це, - зазначив заступник прем'єр-міністра Уїнстон Пітерс. - Якщо влада планує внести зміни, давайте вирішувати парламенту, а не одній людині».

Маллард сказав, що він консультувався з іншими політиками, і більшість, з ким він говорив, були за більш світську версію молитви.

Варто нагадати, що через тиждень після того, як 15 березня екстреміст відкрив вогонь в двох мечетях, убивши 50 осіб, по всій країні почали поширюватися офіційні заклики до молитов.


За матеріалами: catholicnews.org.ua