Вже 7 місяців немає жодної вістки про місіонера, викраденого в Нігерії

Ситуація у Нігерії загострюється. Багато церков були зачинені у зв’язку із все частішими нападами ісламських фундаменталістів. Люди шукають прихистку на парафіях і в місіях. Крім того, вже минає сьомий місяць від часу викрадення в цій країні італійського місіонера, про якого досі немає жодної звістки.

«Ми не втрачаємо надії. На усіх Літургіях по всій країні молимось за звільнення о. Луїджі Маккаллі», - наголошує о. Марко Прада, котрий працює в Нігерії і належить до Товариства африканських місій, до якого також входив викрадений місіонер. Він також розповів, що о. Маккаллі віддав своє життя для цієї африканської країни. Як християни, так і мусульмани вважали його людиною діалогу, відкритим на потреби усіх.

Місіонера викрали на його парафії, розташованій біля кордону з Буркіна-Фасо. Як інформує Vatican News, в цьому регіоні активно діють угрупування джихадистів, що останнім часом набирають сили. Усе вказує на те, що власне ісламські фундаменталісти стоять за викраденням. Отець Прада зауважив, що впродовж останніх місяців доходило до багатьох нападів на християнські церкви і спільноти. В країні зростає напруження. Місіонер пригадує, що чотири роки тому Нігерією пройшла хвиля антихристиянського насильства. Тоді було знищено 69 церков.

За матеріалами: catholicnews.org.ua