Як Архангел Михаїл врятував Рим від чуми

Замок Святого Ангела або Кастель Сант-Анджело — фортеця поблизу Ватикану з великою статуєю Святого Архангела Михаїла на вершині. Ця статуя встановлена на знак любові Бога та Його турботи про свій народ за посередництвом ангелів.

Близько 590 р. н. е. Рим в Римі розгорілася чума, що спричинила багато смертей. Папа Григорій Великий благав про допомогу ангелів у боротьбі з цією епідемією. Понтифік відправляв Служби і невтомно оповивав Рим молитвами і кадилом.

У книжці «Золота легенда» авторства домініканського єпископа Якова Ворагінського читаємо:

«Чума все ще руйнувала Рим, і Григорій наказав учасникам процесії продовжити ходу навколо міста, читаючи літанії. Процесія йшла з образом Пресвятої Діви Марії.

…І сталося диво! Отруйна нечистість повітря поступалася перед образом, ніби тікала від нього, не витримуючи його присутності: дорогою ікони повітря ставало дивовижно свіжим і чистим. Розповідається, що навколо ікони лунав спів ангелів…

…Тоді Папа побачив ангела Господнього, що стояв на замку Кресцентіїв [тогочасна назва замку — ред.], витираючи кривавий меч і ховаючи його у піхви. Григорій зрозумів, що це поклало край чумі, як, власне, і сталося. Після цього замок отримав назву Замок Святого Ангела».

Тоді Папа Григорій Великий встановив на замку статую Архангела Михаїла, який стоїть на захисті Рима і Церкви.

Звертаймося до святого Архангела Михаїла й нині під час боротьби з пандемією коронавірусу!

Святий Архангеле Михаїле, просимо тебе, захисти нас у цей день боротьби!

Джерело: credo.pro