Хворий священник віддав свій дихальний апарат іншому і помер

«Це був священник, який слухав усіх, знав, як слухати; хоч би хто до нього звертався — знав, що може розраховувати на його допомогу».

Італійці порівнюють учинок о.Джузеппе з тим, що зробив св.Максиміліан Марія Кольбе.

Історію о.Джузеппе Берарделлі виклали журналісти італійського порталу araberara.it. Священникові було 72 роки. Вірні згадують його як людину надзвичайно погідну, віддану душпастирській праці, але також із даром розв’язувати всілякі фінансові труднощі.

Як отець Кольбе

Коли виявилося, що о.Джузеппе заразився коронавірусом, парафіяльна спільнота купила для нього дихальний апарат, бо раніше у нього вже були проблеми зі здоров’ям. Він, однак, відмовився прийняти цей дар — попри те, що це йому насправді було потрібно, — і відіслав апарат молодшому від себе пацієнту. Незабаром після цього о.Джузеппе Берарделлі помер у лікарні Ловера, в дієцезії Бергамо, що на півночі Італії.

«Це був священник, який слухав усіх, знав, як слухати; хоч би хто до нього звертався — знав, що може розраховувати на його допомогу», — згадує багаторічний бургомістр Фйоріано, де о.Джузеппе довгі роки був парафіяльним настоятелем. Італійці в інтернеті порівнюють його вчинок із тим, що зробив св.Максиміліан Марія Кольбе.

Джерело: credo.pro