Нова Зеландія декриміналізувала* аборти

Протест єпископів Нової Зеландії проти законопроекту про декриміналізацію абортів – нінащо не вплинув. Прийнятий у першому читанні влітку 2019 року, остаточний варіант було затверджено парламентом 18 березня 2020 року.

«Вони хочуть впровадити аборт на вимогу» – протест конференції єпископів у Новій Зеландії, висвітлений у доповіді, яку опубліковано 19 лютого 2020 року. Напередодні, 14 лютого, Парламентська комісія, що відповідає за перегляд закону щодо абортів, дала зелене світло для його представлення у другому читанні, збільшуючи часові обмеження щодо «добровільного переривання вагітності». Йшлося про дозвіл на аборти, що перевищує встановлені законом 20 тижнів.

«Такі заходи сприятимуть абортам дітей з вадами», – повідомила речниця єпископальної комісії Сінтія Пайпер. Справді, у ще на той час законопроекті, відкинуто всі посилання щодо аномалій плоду, толеруючи євгеніку**, ще згубніше поняття, назва якого не розкриває суть поняття.

Прем’єр-міністр Ясінда Ардрен особисто взяла участь в обговореннях: «Безумовно, настав час змінити закон», – сказала голова парламенту Нової Зеландії, дотримуючись рекомендацій Парламентської комісії. Парламент її підтримав, проголосувавши 18 березня 2020 – 68 голосами «за» та 51 – «проти» – декриміналізацію абортів, вчинок, за який раніше карали позбавленням волі.

«Прийняття закону матиме катастрофічні наслідки, оскільки права ненароджених більше не будуть захищені», – заявили єпископи Нової Зеландії. Навіть менше, ніж права Творця і Володаря життя.

Джерело : Catholic News Agency/The Canberra Times/Le Monde - FSSPX.Actualités - 20/03/2020

*скасування раніше діючої кримінально-правової заборони, якою поведінка певного виду визнавалася як злочин; переведення діянь і з категорії злочинних у категорію незлочинів.

**Реакційна псевдонаука про поліпшення «людської породи» біологічним шляхом, що виходить з визнання неіснуючої фізичної і психічної нерівноцінності рас, біологічного походження класів, класової нерівності і є спробою виправдати панування експлуататорських класів.

Переклад з англійської: Лілія Никиль

Редакція: Софія Мінджала