В АМЕРИКАНСЬКИХ СЕМІНАРІЯХ ЩОРАЗ БІЛЬШЕ ЛАТИНОАМЕРИКАНЦІВ

Єпископат США опублікував щорічне статистичне дослідження, проведене серед семінаристів у США. Постійною тенденцією є зростання кількості латиноамериканців. Зараз їх на 6% більше, аніж 15 років тому. Цікаво, що за останнє десятиліття також знизився середній вік висвячених священників – з 37 років у 2010 р. до 34 років цього року.

2020 рік дещо менш численний, аніж попередні роки, але більш різноманітний. Багато майбутніх священників народилися за межами США, аж кожен четвертий. Найчастіше вони походять з Мексики, Філіппін, Нігерії чи Колумбії.

Раніше майже половина з них відвідували католицькі школи, а більше половини працювали повний робочий день перед вступом. Переважна більшість отримала католицьке виховання (90%). Майже дев'ять із десяти визнали, що хтось заохочував їх замислюватися про священство, а половина, що їх відраджували.

Те, що характеризує переважну більшість майбутніх священників, – це відданість Найсвятішому Таїнству (понад сім із десятьох – 72%) та досвід бути міністрантом (73%) перед вступом до семінарії.

Цього року в США священичі свячення отримають 448 молодих чоловіків. Це незначне зменшення порівняно з попередніми роками. Найбільше зростання припало на 2015 р., коли по всій Америці висвятили 595 семінаристів. Переважну більшість становлять єпархіальні священники (82%), решта – члени релігійних орденів та конгрегацій.

Кількість афроамериканців серед семінаристів незначно зросла і коливається на рівні 6%.

Джерело: catholicnews.org.ua