За 5 років в Буенос-Айресі кількість абортів зросла в 100 разів

“Влада, відповідальна за сферу охорони здоров’я в Аргентині, повинна виявляти узгодженість, а не представляти аборти як “пріоритетну та необхідну практику під час пандемії коронавірусу”, – такий зміст звернення, зроблений головою Конференції Аргентини єпископом Альберто Бочатей на адресу Міністерства охорони здоров’я.

У заяві, виданій для газети “Valores Religiosos”, ієрарх висловлює занепокоєння щодо значного збільшення добровільного припинення вагітності, яке відбулося за останні п’ять років у Буенос-Айресі. Він також висловлює думку, що нинішній час не підходить для відкриття дебатів на цю тему і наголошує, що також не можна оголошувати аборт як щось необхідне та використовувати драму пандемії для нав’язування того, що громадяни відкинули минулого року через своїх законодавців. Єпископ Бочатей посилається на протокол, введений у 2019 році Міністерством охорони здоров’я без парламентських дебатів, який фактично легалізує практику абортів у цій країні.

За даними, нещодавно опублікованими щоденником La Nación, у 2014 році було здійснено 91 добровільний аборт, або через зґвалтування, або через загрозу здоров’ю жінки – єдині два випадки, які законом розглядалися на той час. Однак у 2019 році у Буенос-Айресі було зроблено 8000 абортів. З них 1133 зробили підлітки у віці від 15 до 19 років, інші – жінки віком від 20 до 49 років.

“Ми шкодуємо за вісьмома сотнями загиблих від Ковід-19, – каже єпископ Бочатей, – а як щодо 8000 вбитих ненароджених дітей? ” – додає ієрарх.

Джерело: vaticannews