У Польщі заявили про намір вийти зі Стамбульської конвенції

У Польщі створено Комітет законодавчої ініціативи «“Так” — для сім’ї, “ні” — для гендеру».

Комітет оголосив, що подасть до Сейму громадянський проект про денонсацію Конвенції Ради Європи щодо запобігання та протидії насильству над жінками та домашньому насильству (т.зв.Стамбульська конвенція), яку Польща ратифікувала п’ять років тому.

Громадський проєкт погоджується на денонсацію Стамбульської конвенції. Згідно з Конституцією Польщі, такі міжнародні угоди можуть бути розірвані тільки за попередньою згодою, вираженою в законодавстві. Крім того, запропонований закон зобов’язує уряд розпочати роботу над Міжнародною конвенцією прав сім’ї — документом, який гарантуватиме комплексний захист прав сім’ї.

«Формально ми вимагаємо виходу зі Стамбульської конвенції, що вважаємо необхідним. По суті, ми пропонуємо замінити її Міжнародною конвенцією прав сім’ї, укладеною країнами Європи, які не приймають гендерної ідеології», — пояснив під час організованої перед Президентським палацом конференції вповноважений Комітету законодавчої ініціативи Марек Юрек.

Також, на думку польських просімейних організацій, зокрема Польської федерації рухів захисту життя та Форуму польських жінок, Стамбульська конвенція не впроваджує жодних нових правових рішень, яких немає в чинному польському законодавстві щодо протидії насильству; натомість, використовуючи соціальну інженерію та гасло протидії насильству, намагається змінити культуру, традиції народу, подружні стосунки та відкинути релігію на узбіччя.

Джерело: credo.pro