Католицькі школи Австралії зменшують оплату за навчання

Початкові католицькі школи в Австралії вирішили зменшити суму оплати за навчання дітей. Це елемент трирічного плану промоції католицької освіти в цій країні.

Знижку впровадили раніше, ніж це було заплановано, щоб допомогти сім’ям, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу, повідомляє Vatican News.

Ніл Макґоран, директор «Catholic Education South Australia» — товариства, яке об’єднує понад 100 початкових шкіл, — запевнив, що зниження оплати не вплине на якість освіти. «Для нас важливо привабити до наших шкіл нових учнів. Також ми хочемо допомогти батькам, які через пандемію опинилися в скрутній фінансовій ситуації. Знижки будуть вирахувані для кожної школи окремо, ми візьмемо до уваги обставини та фінансову ситуацію конкретних сімей. Сім’ї з меншим доходом матимуть найбільші знижки», — зазначив Макґоран.

Згідно з планом, школи знижують оплату навіть на 500 австралійських доларів на одного учня. Кожна сім’я матиме змогу обговорити свою фінансову ситуацію з директором школи, так як це було під час пандемії, коли багато сімей були повністю звільнені від оплати.

Передбачається також спрощення системи оплати за навчання. «В минулому деякі школи запровадили надто складні схеми нарахувань за навчання, що містили безліч дрібних обов’язків. Хочемо перейти до спрощеної форми, яка гарантує батькам більшу прозорість», — сказав доктор Ніл Макґоран.

Джерело: credo.pro