Католицька Церква в Іспанії виступає проти закону про евтаназію

Прийняття закону про евтаназію було б “поразкою людства”, – вважає Кардинал Антоніо Каньїсарес. На цьому тижні іспанський парламент відхилив усі поправки до закону, який, ймовірно, буде прийнятий найближчим часом. Єпископи не приховують свого занепокоєння.

У відкритому листі на адресу уряду та опублікованому на веб-сайті Валенсійської архиєпархії кардинал Каньїсарес заявляє, що продовження парламентського процесу з прийняття закону про евтаназію є “поразкою для іспанського суспільства” та “поразкою для людства”. “Зрозумійте, що ви, як уряд чи парламентарі, повинні захищати загальне благо на базі основних прав та обов’язків суспільства, яке ви представляєте”, – закликав він у своєму листі. “Це не втручання в політику, це моя відповідальність як єпископа і громадянина, що не дозволяє мені мовчати”, – підкреслив єрарх.

Для кардинала Осоро з Мадрида, прийняття закону про евтаназію є “зрадою життя”. «Життя – дорогоцінний подарунок, воно потребує миру, допомоги та турботи. Страждання не можна протиставити можливості гідного життя. Ми повинні робити все необхідне, щоб люди менше страждали. Є засоби для досягнення цього», – підкреслив Кардинал Осоро.

Прийняття закону про евтаназію є одним із пунктів нинішнього уряду, який складається з соціалістів та лівої партії “Унідас Подемос”. У коментарях наголошується, що поспіх із його прийняттям відволікає від реальних проблем в суспільстві, таких як високий рівень безробіття та економічна криза, що насувається.

Джерело: vaticannews.va