Усі школи в Англії зобов’язали викладати навчальний курс про ЛГБТ для маленьких дітей

Починаючи з цього місяця, усі школи Англії повинні викладати навчальну програму, що включає ЛГБТК.

Учні старших класів вивчатимуть сексуальну орієнтацію, гендерну ідентичність та сексуальні стосунки, в той час як початкові школи навчатимуть дітей про різні типи сімей – включаючи сім’ї ЛГБТК.

Згідно нових правил, оновлена навчальна програма дозволить студентам досягти “психічного благополуччя” та “знати, як бути безпечними та здоровими”.

“Ось чому ми зробили освіту про відносини обов’язковою у всіх початкових школах Англії,” відносини та сексуальне виховання “- у всіх середніх школах, а також зробили обов’язковою освіту з основ здоров’я в усіх школах, які фінансуються державою”, – йдеться в документі.

Сидоні Бертран-Шелтон, яка працює в провідній британській ЛГБТК організації Стоунвол, аплодує цьому рішенню та заявила: “ЛГБТК-інклюзивна освіта полягає в тому, аби навчити, що деякі діти можуть мати двох мам або двох тат. Навчання про різні типи сімей з раннього віку допомагає створити інклюзивне оточення, щоб кожен відчував свою належність”.

Але не всі батьки сприйняли нові заходи.

У листопаді минулого року батьки в Бірмінгемі протестували проти навчання рівності ЛГБТК, аргументуючи це тим, що уроки про одностатеві стосунки суперечать їхнім релігійним переконанням.

Батьки тримали таблички з написом «Моя дитина – мій вибір», «Нехай діти будуть дітьми» та «Скажи «Ні» сексуалізації дітей».

Минулого року через демонстрацій Паркфілдська школа в Бірмінгемі призупинила свою програму викладання ЛГБТК для консультацій з батьками.

Незважаючи на опір у Бірмінгемі, члени англійського парламенту проголосували 538-21 за нову навчальну програму, яка розпочнеться у вересні 2020 року.

Батьки мають право вимагати не допускати своїх дітей з деяких або всіх уроків, які проводяться в рамках статевого виховання, але школярам не дозволяється відмовитися від курсу “Взаємовідносини та освіта з основ здоров’я”.

“Ми очікуємо, що на певному відрізку свого життя всі учні пройдуть навчання основ ЛГБТ як частину навчальної програми”, – йдеться у положенні про навчальну програму.

Джерело:rodyna.org.ua