Японія платитиме молодятам, щоби вони не боялись народжувати дітей

Через неблагополучне економічне та демографічне становище влада в Японії вирішила молодятам платити до 600 000 єн (приблизно 5700 доларів) для покриття орендної плати та інших початкових витрат з квітня наступного року, якщо вони проживають у муніципалітеті, який реалізує державна програма допомоги молодим парам.

Програма підтримки молодих подружніх пар пов’язана з поганою демографічною ситуацією в Японії. У 2019 році там народилося 864 000 дітей, що є найнижчим показником у порівнянні з 1899 роком.

Причиною зменшення кількості народжень є, серед іншого, той факт, що мешканці країни одружуються пізніше, а згодом залишаються бездітними. Тому уряд хоче заохотити шлюб через програму фінансової підтримки молодят.

Щоб скористатися програмою, подружжю повинно бути до 40 років, а їхній загальний дохід повинен бути менше 5,4 мільйона єн на рік (приблизно півтора мільйони гривень). Програма вже функціонує обмежено. До липня її прийняли 281 муніципалітет, який тепер повинен сплатити половину вартості підтримки молодят. Однак з початку нового фінансового року у 2021 році уряд повинен покрити дві третини підтримки подружжя. У дослідженні 2015 року, проведеному Інститутом досліджень населення та соціального забезпечення, самотні чоловіки (29,1%) та самотні жінки (17,8%) у віці 25-34 заявили, що їхнє матеріальне становище не дозволяє їм одружитися.

Джерело: Слово про слово