У США почастішали напади на християнські святині

У Каліфорнії в США вандали сплюндрували халдейську катедру св.Петра – пошкодили хрести, а на стінах намалювали свастику і політичні гасла, зокрема “Black Lives Matter’.

 

“Це нагадує нам про переслідування, яких наші брати зазнають в Іраку”, — написали в соцмережах члени халдейської спільноти. Вони також запевнили, що молитимуться за навернення зловмисників.

Халдейська спільнота у Сполучених Штатах значно розрослася останніми роками, з огляду на наплив імігрантів із Близького Сходу.

Вандали, однак, нищать не тільки східні храми. Атака на катедру св.Петра — останній напад із серії актів вандалізму, від яких страждають американські храми.

Нещодавно у Флориді в одному з храмів вандали підпалили лавки, а в Техасі чоловік із бейсбольною битою пошкодив розп’яття і двері духовної семінарії.

Минулого тижня в техаській катедрі була понівечена статуя Пресвятого Серця Ісуса. Єпископи США висловили своє занепокоєння цими повторюваними інцидентами.

“Наше суспільство потребує зцілення”, — написав архієпископ Томас Венскі. Проблема серйозна до такої міри, що відбивається на суспільних настроях у США. Згідно з нещодавнім дослідженням RealClear Opinion Research, проведеним серед католиків, переважна більшість респондентів занепокоєна насильством на релігійному тлі. Опитаних тривожать вандалізм та антихристиянські гасла, що лунають під час протестів проти расизму.

Християнофобія зростає також і в Європі. Щораз частіше стаються акти вандалізму, підпалення храмів та нищення хрестів. Минулого року на Старому континенті зареєстровано щонайменше 3 тисячі актів вандалізму щодо християнських місць культу. Ескалація нападів відбувається у Франції, але зростання цього явища відзначено також у Німеччині, Бельгії та Ірландії. Згідно з рапортом американського інституту Gatestone, кількість актів нетолерантності зросла у Франції та Німеччині пропорційно до збільшення хвилі міграції з мусульманського світу. Медіа, однак, не повідомляють імена зловмисників і країну їхнього походження. Дані не настільки детальні, щоби приписати конкретні напади групам, пов’язаним з ісламом чи джихадизмом.

Джерело: religionpravda.com.ua