Вікіпедія цензурує правду і не дозволяє сприяти традиційному шлюбу

Керівництво Вікіпедії – вільної, загальнодоступної інтернет-енциклопедії – заборонило своїм редакторам висловлювати підтримку традиційному розумінню шлюбу і сім'ї, а також виявляти неприязнь до одностатевих стосунків.

Як повідомляє christianpost.com, волонтери, які пишуть та редагують статті у Вікіпедії, більше не можуть включати до своїх профілів т. зв. «юзербокса», тобто значка, який вказує, що «цей користувач вважає, що шлюб є між одним чоловіком і однією жінкою».

Це рішення прийняли після того, як редактор Адам Куерден запропонував усунути лише один значок, який назвав «явно гомофобним». При цьому він послався на рекомендації цього ж сайту, що забороняють розміщувати зміст, який «підбурює чи викликає розбіжності», в «юзербоксах». Незабаром після цього він запропонував вилучити інші подібні значки, що виражають підтримку нормальних шлюбів.

Це змусило адміністратора сайту «Ad Orientem» звільнитися, оскільки – зазначив він – рішення керівництва Вікіпедії «явно не відповідає» дотриманню принципу нейтральності, яким керується проект. Адміністратор також вважає, що ворожі коментарі щодо прихильників традиційних шлюбів «становлять шкідливу тенденцію засуджувати погляди інших як неприйнятні, не кажучи вже про те, що ці погляди визнає переважна більшість людей у всьому світі та прихильники більшості основних світових релігій».

У травні цього року співзасновник Вікіпедії Ларрі Сенгер заявив, що принцип NPOV, тобто «нейтральний погляд» цього сайту, «мертвий». «Початкова політика давно забута, а Вікіпедія вже не проводить ефективної політики нейтральності», – сказав Сенгер. За його словами, «зараз ми маємо справу з переписаною політикою, яка, однак, підтверджує цілковито збанкрутілу думку про те, що люди ЗМІ повинні уникати того, що називають «фальшива рівновага». Думка, що її треба уникати, прямо суперечить початковому принципу нейтральності, – додав співзасновник Вікіпедії.

Джерело: catholicnews.org.ua