Пакистан: викрадена 13-річна дівчина, примушена до шлюбу та ісламу, повернеться до батьків

13-річну християнку Арзу Рая, яку викрали і примусили до заміжжя з 44-річним мусульманином, а також до переходу на іслам, перевели до центру для неповнолітніх.

Пакистанський суд, який спершу визнав легальність цього подружжя, під впливом протестів християн цілого світу змінив своє рішення, повідомляє Vatican News.

До дому викрадача прийшла поліція. Алі Азхар заарештований, а дівчинку забрали до урядового осередку, де вона чекатиме на остаточний розгляд справи. Суд розпорядився уточнити її справжній вік і дослідити, чи вона перейшла на іслам із власної волі. Батьки юнки переконані, що вона до них повернеться.

«Це очевидно, що вона неповнолітня, докази неспростовні. Це означає, що як шлюб, так і її перехід на іслам були нелегальними», — запевняє адвокат. Він, однак, вказав: дуже непокоїть те, що, попри представлення в суді акту про народження дівчинки, суд спершу все одно визнав це подружжя дійсним.

На думку Девіда Алтона, колишнього британського парламентаря, діяча на захист прав людини, перше рішення суду було злочинним і його не може виправдати жодна релігія чи культура. «Це неможливо зрозуміти — як суд може визнати 13-річну дитину здатною в один день прийняти рішення про шлюб і зміну релігії… Я закликаю уряд Пакистану дотримуватися конституції, в якій записано права людини в царині захисту меншин», — заявив лорд Алтон. Він запевнив, що справа не завершиться рішенням суду у справі Арзу, а буде представлена на міжнародному рівні, зокрема в ООН.

Арзу Рая була викрадена 13 жовтня, коли гралася перед батьківським будинком. Кількома днями пізніше сім’я довідалася, що дівчинка перейшла на іслам і вийшла заміж за свого викрадача. Батьки, за підтримки місцевої Церкви, звернулися по допомогу до суду, однак той спершу визнав легальність подружжя на підставі фальшивої заяви викрадача, що дівчині — повні 18 років. Хоча мати дівчини-підлітка навколішках благала суд змінити вердикт, суддя залишився непохитним. Тільки протести християн по всьому світу й хвиля, що здійнялася в медіа стосовно цієї справи, посприяли її повторному розгляду.

Викрадення, примусові навернення на іслам і вимушені шлюби стали серйозною проблемою в Пакистані. За приблизними підрахунками, така доля щороку припадає близько тисячі молодих християнок.

Джерело: credo.pro