Упродовж року у Європі зафіксували понад 500 злочинів на ґрунті ненависті до християнства

За підрахунками Організації з безпеки та співробітництва в Європі упродовж 2019 року на континенті було здійснено понад 500 злочинів антихристиянського характеру.

До числа таких злочинів входять напади на священників, акти вандалізму, атаки на об’єкти соціальної інфраструктури, осквернення Найсвятіших Тайн.

Найбільше злочинів на ґрунті ненависті до християнства було здійснено у Франції. Там зафіксували 144 випадки. Також в ОБСЄ повідомили про 81 інцидент у Німеччині, 75 в Іспанії та 70 в Італії.

Загалом в ОБСЄ зафіксували 595 випадків агресії проти християн. З них 459 – напади на власність, 80 – жорстокі напади на людей.

Значна частина випадків, які позиціонують як напади на власність, стосується профанації Найсвятіших Тайн. Святотатці вривалися до храмів, нищили дарохранильницю і або викрадали Найсвятіші Тайни, або розкидали Їх по підлозі.

Також досить помітним явищем є підпали храмів. Так, у Франції упродовж 2019 року відбулося щонайменше 20 підпалів церков.

Нагадаємо, що нещодавно, після серії ісламістських атак у Франції та Австрії було здійснено напад на католицький храм у шведському Ґетеборзі.

Джерело: catholicnews.org.ua