ІДІЛ в Африці: ісламські терористи знищили одну з найстаріших католицьких місій

Ісламські терористи знищили одну з найстаріших католицьких місій у Мозамбіку в місті Нангололо, в північній провінції Кабу-Делгаду. Португальська секція організації «Допомоги Церкві в потребі» повідомила, що католицьку місію «атакували, окупували і врешті-решт знищили джихадисти».

Бразильський священник Едегард Сільва, який працює в Кабу-Делгаду, заявив, що багато людей повідомляють, що ісламські терористи вчинили розправи над місцевим населенням у цій частині Мозамбіку. – Уся місцева громада втекла звідти. Ми знайшли притулок у місті Пемба – розповів о. Сільва.

За словами бразильського місіонера, впродовж останніх тижнів джихадисти вчинили геноцид проти християн, які мешкають у провінції Кабу-Делгаду. – Біля доріг можна побачити багато тіл, які вже перебувають у фазі розкладання. Дії терористів жорстокі, багатьох людей обезголовили, будинки підпалили та знесли, – повідомив о. Едегард Сільва.

Згідно з інформацією мозамбіцьких ЗМІ, відповідно до численних нападів джихадистів, що пов’язані з Ісламською державою, у провінції Кабу-Делгаду понад пів мільйона осіб, переважна більшість з яких є християнами, покинули свої будинки

Джерело: catholicnews.org.ua