Індія: Екстремісти погрожують побиттям тим громадянам, які візьмуть участь у різдвяних богослужіннях

Католики в індійському штаті Ассам засудили погрози індуїстських фанатиків, які хочуть жорстоко перешкодити індійцям брати участь у різдвяних богослужіннях.

«Наша культура толерантна до інших релігій і не залежить від зібрань на релігійні свята», – сказав Томас Менампарампіл, Архиєпископ-емерит Архиєпархії Гувахаті, азійському сайту «Ucanews». «Щороку на Різдво індійці відвідують церкви», – додав салезіанин.

На початку грудня Мітхун Натх, лідер радикальної організації індуїстів «Bajrang» в Ассамі, заявив, що індійцям заборонено ходити до церков на Різдво.

«Індійців поб'ють, треба їх провчити», – сказав Натх в інтерв'ю індійським ЗМІ.

Поліція розпочала розслідування проти індуїстських екстремістів.

Відколи у 2014 р. в Індії прийшов до влади прем'єр-міністр Наренда Моді та його партія, напади індуїстських екстремістських груп на християн значно посилилися. Вони звинувачують Церкви в тому, що «за прикриттям гуманітарних організацій та навчальних закладів вони дають можливість бідним прийняти християнство».

За даними «Ucanews», з часу перепису 1971 р. відсоток християн у країні зменшився. Тоді як 1971 р. вони ще становили 2,6% від загальної чисельності населення, 2011 р. їх було лише 2,3%.

Джерело: catholicnews.org.ua