Громадське радіо у Франції цензурувало рекламу через слово «християни»

Радіостанція «France Inter» цензурувала рекламу організації, що впродовж багатьох десятиліть допомагає послідовникам Христа на Сході. Чи задля забезпечення релігійної нейтральності французам доведеться вдавати, що християни не існують і ніколи не існували?

Організація «L'Oeuvre d'Orient» діє вже 164 роки і допомагає християнам на Сході, надаючи їм медичну та освітню підтримку. Вона провадить школи, лікарні та притулки в багатьох країнах.

До того ж, як і кожен, хто замовляє рекламу на радіо, вона платить за трансляцію. Гроші надходять від збору коштів.

Незважаючи на це, суспільний мовник вирішив її цензурувати, оскільки – як стверджує – велика група слухачів не хоче, щоб реклама порушувала релігійну нейтральність.

Водночас власник «France Inter» – прес-служба «Radio France» – запевняє, що радіостанція хоче допомогти «L'Oeuvre d'Orient», саме тому запропонувала альтернативу. Замість того, щоб говорити про християн на Сході, в рекламі треба згадати про допомогу, спрямовану на Близький Схід, пише pch24.pl.

Пропозицію розкритикував єпископ Паскаль Гольніш, який закликав до посередництва та зміни абсурдного рішення, що, на його думку, є проявом карикатури секуляризму. Однак, чи не є навпаки і чи такі дії не є квінтесенцією французької моделі «поділу держави і Церкви»?

Джерело: catholicnews.org.ua