Франція продовжує цивілізацію смерті

Французька Національна консультативна комісія з питань етики підтримує продовження дозволеного терміну аборту з 12 до 14 тижнів вагітності, але виступає проти скасування клаузули сумління для лікарів.

У Франції 1975 р. запровадили так званий закон Сімони Вейль, який декриміналізував аборти. Це пояснювалось турботою про здоров’я жінок, вибором «меншого зла», вбивством ненароджених за кордоном або «домашніми методами». Знаменита Сімона де Бовуар, була авторкою «маніфесту», який, типово для феміністок, з перебільшенням стверджував, що «мільйон французьких жінок щороку роблять аборт», «вони ризикують своїм здоров'ям і життям, бо засуджені за прихований аборт», а «Франція мовчить про долю цих мільйонів жінок». «Для заохочення» Бовуар додала, що й сама вбила свою ненароджену дитину.

Відтоді у Франції широко доступні та навіть відшкодовуються засоби контрацепції, «статеве виховання» потрапило до шкіл, величезні кошти витрачають на «інформаційні кампанії», а кількість абортів... збільшується.

Попри те, що тепер у Франції абортують кожну четверту дитину, «прогресивні» політики досі намагаються полегшити «доступ до абортів» і включили аборт у... права людини.

Останнім часом навіть пандемія коронавірусу використовується як привід для «лібералізації абортів», адже, на думку «прогресивних» політиків, вона обмежує та ускладнює доступ жінок до клінік та гінекологів. Ідею продовження терміну дозволеного аборту з 12 до 14 тижнів розкритикували навіть гінекологи з питань абортів (з огляду на складніші процедури). Характерним є те, що в обґрунтуванні також використовується відомий аргумент про «француженок, які роблять аборти за кордоном».

Задля уникнення протестів та незадоволень, законопроект скерували на розгляд Національної консультативної комісії з питань етики (CCNE), яка вирішила, що «ще два тижні» для вбивства ненародженої дитини «не має значення», бо «різниця у ризиках невелика або взагалі відсутня». Що ж до клаузули сумління, то CCNE завила, що «аборт не можна вважати звичайною медичною діяльністю» і з огляду на «винятковий характер» цієї процедури лікарі та акушерки мають право вибору. Законопроект про «зміцнення права на аборт» надійде до Сенату 20 січня.

Джерело: catholicnews.org.ua