За рік ісламісти вбили 2200 християн у Нігерії – звіт

Міжнародне товариство цивільних свобод і законності в Нігерії (InterSociety) опублікувало доповідь, в якій зазначає, що з 2009 року радикальні ісламісти вбили в цій країні 34 400 християн, зокрема у 2019 році – 2200 та у 2020 році – 2200 осіб.

Згідно з доповіддю, на думку уряду Нігерії християни загинули в результаті «нещасних випадків» або «сутичок між племенами».

У доповіді зазначено, що найнебезпечніше в радикальному ісламізмі в Нігерії те, що він поширюється непомітно, і таємно контролює країну через джихадизма Фулані. Щоб приховати це, теперішній нігерійський уряд також створив міжнародний механізм брехні та пропаганди. Його основна мета – дезінформація і введення в оману ключових і стратегічних міжнародних законодавчих, дипломатичних та демократичних інститутів або органів, особливо ЄС, США, Великобританії та Австралії і їхніх парламентів, Співдружності та ООН.

За словами лідера і засновника InterSociety Емека Умеагбаласі, уряд Нігерії поширює через ЗМІ інформацію, що пастухи племені Фулані біжать від опустелювання на південь, і вбивають місцевих фермерів під час випадкових сутичок. Умеагбаласі заявив, що справжня причина, чому Фулані їдуть на південь, це пошук і вбивство християн. Лідер додав, що Нігерійський уряд приховує напад, тому що підтримує радикальних ісламістів.

Президент Мухаммаду Бухарі – мусульманин входить до Асоціації скотарів Нігерії «Міятті Аллах», яка підтримує радикальні ісламські племена.  З моменту обрання Бухарі у 2015 році мусульмани зайняли 32 з 39 найбільш важливих посад в політиці, безпеці, законотворчості й судовій системі. У червні п’ять найбільших ісламських угруповань Нігерії уклали союз між собою в боротьбі проти християн.

Вбивства християн в Нігерії – це не випадкові акти насильства, а розрахована спроба завоювати Нігерію для ісламу, на думку Умеагбаласі. Згідно з даними доповіді, уряд Нігерії нічого не робить зі зростанням кількості нападів, постійно занижує кількість жертв, іноді ховає убитих християн за мусульманськими традиціями, щоб переконати світ, що християн не піддаються нападам.

Джерело: religionpravda.com.ua