Сенат штату Алабама прийняв законопроект, який забороняє неповнолітнім змінювати свою стать чи приймати блокатори

Сенат штату Алабама ухвалив новий законопроект, який забороняє проводити терапію зі зміни статі неповнолітнім. За нормами законопроекту дітям, яким не виповнилося 19 років, забороняється отримувати блокатори статевого дозрівання, гормональну терапію або хірургічне втручання для зміни статі. Законом передбачено до 10 років ув'язнення за порушення законодавства.

Прихильники законопроекту стверджували, що неповнолітні не мають права приймати рішення, яке безповоротно змінить їх життя у такому молодому віці.

Штат Алабама вважається Біблійною столицею консерваторів США, тому не дивно, що рішення підтримали 23 сенатори, тоді як 4 проголосували проти.

Окрім того, Алабама є одним із щонайменше восьми штатів, де консерватори просувають законопроект, що забороняє втручання у розвиток біологічної статті неповнолітніх. Наразі законопроект, що має офіційну назву «Закон про співчуття та захист вразливих дітей, був переданий на голосування до Палати представників.

Сенатор Шей Шелнатт, який виступив спонсором законопроекту, повідомив WFSA-TV, що основною причиною для прийняття цього закону є піклування про «здоров'я та добробут дітей Алабами».

«Ми повинні захистити вразливих неповнолітніх дітей, які не в змозі об’єктивно приймати такі доленосні рішення, що назавжди змінюють життя,», - заявив сенатор.

Джерело: sobor.com.ua