У Бангладеш п’ять християнських сіл спорожніли через напади мусульман

П’ять християнських сіл у Бангладеш спорожніли в результаті переслідувань мусульман. Близько 400 жителів, які мешкали в селах поблизу району Навабгондж, що належить до адміністративної області Дакка, покинули своє місце проживання. Залишилася лише одна жінка – вчителька Маргарат Гомес, яка розповіла організації «Church Militant» свою трагічну історію.

Гомес, якій зараз 65 років, каже, що переслідування з боку мусульман, що захопили землю, яка належить християнам, не тільки знищило її сім’ю, але й змусило жителів села, які належали до католицької парафії, покинути її і переїхати в безпечніші місця.

У країні, де 90% мусульмани, а решта – індуїсти та буддисти, християни становлять лише пів відсотка всього населення.

За словами Гомес, мусульмани захоплюють християнські землі силою і зазвичай діють безкарно. Вона наводить приклад території, яку забрали послідовники ісламу для будівництва медресе, тобто ісламської школи теології. Мусульмани також забирали фрукти та бамбук із землі християн. Матір учительки вбили сусіди-мусульмани, які ще й пограбували будинок. Потім зловмисники стверджували, що її матір підписала документ про перепис землі на них.

Побоюючись за своє життя і не маючи захисту, Гомес не повідомила про злочин владі. Натомість вона переписала свою землю католицькій Архиєпархії Дакки, пише pch24.pl. Села Нагерканда, Сахаберчар, Джамальчар, Хорічонді та Чоркушай, де проживало близько 400 християн, спорожніли в результаті переслідувань, приклади яких навела Гомес. Багато з них поїхали до Індії або столиці Бангладеш. За словами Томаса Розаріо, іншого співрозмовника «Church Militant», який родом із сусідньої парафії, християни покинули свої домівки не тільки з огляду на переслідування, а й у пошуках кращого життя. В їхніх селах не було церкви, школи чи лікарні.

Джерело: religionpravda.com.ua