Атеїсти відвернулися від… Річарду Докінза через критику транссексуалізму

Один із найвідоміших антиклерикалів та атеїстів, Річард Докінз, зазнав жорсткої критики впливової американської організації … атеїстів. Причина? Він дозволив собі критикувати гендерну ідеологію.

Річард Докінз – один із найвідоміших атеїстів у світі; автор багатьох відомих книг проти Бога. Однак виявляється, навіть активіст, настільки заслужений в атеїстичних революції, може опинитися в списку авторів, заборонених іншими атеїстами. Все через критику гендерної ідеології.

Річарда Докінза символічно виключила Американська гуманістична асоціація (AHA), одна з найвпливовіших атеїстичних та антирелігійних груп Америки, у понеділок увечері. Організація забрала у Докінза звання гуманіста року, яке йому присвоєно в 1996 році. Як пояснила група у спеціальному випуску, Докінз піддався цілій серії “висловлювань, які під виглядом наукового дискурсу маргіналізували групи”, що є  підходом, “який прямо суперечить гуманістичним цінностям”. 

Нещодавно Докінз заявив, що “особистість трансгендерів є фальшивою”, а також він критикує “чорну ідентичність”. “Як наслідок, рада AHA вирішила, що Річард Докінз більше не заслуговує на пошану AHA”, – йдеться в повідомленні.

Що саме сказав Докінз? У Twitter він посилався на відому історію Рейчел Долезал, американської лівої активістки, яка стверджувала, що вона була чорною, а насправді була білою; випадок виявився після того, як батьки жінки поділились її фотографіями з дитинства.

«Деякі чоловіки хочуть ідентифікувати себе як жінок, інші жінки хочуть ідентифікувати себе як чоловіків. Ті, хто заперечує, що вони насправді є тим, з чим ототожнюються, засуджуються », – написав Докінз.

Як виявляється, жодна кількість антикатолицьких книжок не захищає від лівої “культури виключення”. Питання в тому, чи помітить Річард Докінз, що своєю багаторічною діяльністю він зробив свій внесок у створення інтелектуального клімату, в якому розвивається ліва ідеологія “виключення”.

Джерело: rodyna.org.ua