У Єгипті ісламісти вбили християнина і опублікували відео страти

Коптська Православна Церква опублікувала заяву в неділю, в якій оплакує 62-річного Набіля Ель-Хабаші Саламу, якого ІДІЛ захопила та вбила в північному регіоні Єгипту.

У неділю вранці в соціальних мережах поширилася новина про те, що Ель-Хабаші був убитий після того, як був схоплений майже п’ять місяців тому в неспокійному місті Бір Ель-Абд. Дочка Ель-Хабаші поширила новину разом із відеозаписами, опублікованими ІДІЛ, що демонструють його вбивство членами терористичної організації. Згодом це підтвердила єгипетська влада.

“Ви зробили нас гордими”, – написала дочка Ель-Хабаші у дописі на Facebook, який згодом було видалено.

У своїй заяві в неділю ввечері Коптська Православна Церква заявила, що Ель-Хабаші “мученик Церкви і держави”, додавши, що “він дотримувався своєї релігії до самої смерті”. Користувачі соціальних мереж по всьому Єгипту також сумують за Ель-Хабаші, багато хто називає його “героєм” і “взірцем для наслідування”.

Відео, опубліковане ІДІЛ, демонструє захоплення та вбивство Ель-Хабаші членами ІДІЛ. У відео Ель-Хабаші каже, що він допомагав будувати церкву Діви Марії в Бір-Ель-Абд і що Церква співпрацювала з єгипетськими збройними силами та спецслужбами для боротьби з тероризмом у регіоні.

Тим часом Коптська Православна Церква наголосила у своїй заяві на своїй постійній підтримці та вірі в єгипетські Збройні сили, зокрема в “протидії ненависним терористичним актам”.

Бір Ель-Абд був свідком низки терактів та військових операцій за останні роки. У 2017 році понад 300 людей були вбиті після того, як терористи, які підтримують ІДІЛ, увірвались у мечеть Аль-Рауда під час п’ятничних молитов, що стало найсмертоноснішим терактом в недавній історії Єгипту.

Джерело: religionpravda.com.ua