Єпископи Південної Кореї закликали стати на захист життя

Єпископи Південної Кореї знову виступили з закликом стати на захист людського життя, зокрема, ненародженого. Людська гідність — це основа для того, щоб шанувати людське життя на кожному його етапі.

Через два роки після вироку Конституційного суду країни у справі декриміналізації аборту єпископський комітет «За життя» поширив нову декларацію. Він виступає з рішучим закликом стати на захист ще не народжених дітей, адже щороку мільйони ембріонів наражаються на аборт і позбавлені будь-якого захисту, пише Vatican News.

На переконання єпископів Кореї, декриміналізація добровільного переривання вагітності означає «публічно визнати/дозволити вбивство» та поширювати культуру недбалості щодо людського життя, патологічну культуру смерті, яка проявляється у дітовбивстві, зловживаннях щодо неповнолітніх та самогубстві. Усе це сприяє ширенню культури, позначеної екстремальним егоїзмом, та перебуває в опозиції до культури життя.

Людське життя — священне, знову нагадують єпископи, а тому воно має бути пошанованим і в ім’я людської гідності захищеним від самого зачаття. Щоб наголосити на позиції Церкви щодо питання захисту людського життя на всіх його етапах, католицькі парафії Південної Кореї відслужать Святу Месу за життя та за сім’ї. Темі сім’ї буде присвячений цьогорічний травень, під час якого здійснюватимуться різні ініціативи на користь поширення культури життя та шанування людської гідності.

Варто згадати, що в серпні 2020 р. місцеві єпископи виступили із протестом щодо легалізації абортів у країні. У зв’язку з цим, 20 серпня минулого року католицька делегація на чолі з архієпископом Сеула зустрілася з чинним президентом Республіки Кореї Мун Чже Іном, щоб висловити йому стурбованість легалізацією такої нищівної для людства практики.

Дискусія щодо абортів у Південній Кореї почалась 11 квітня 2019 року, коли Конституційний суд постановив, що криміналізація абортів, рішення від 1953 року, була незаконною, і наказав урядові скасувати заборону абортів. У жовтні минулого року Парламент оголосив законопроєкт про декриміналізацію абортів до 14-го тижня вагітності та про дозвіл на аборт між 14-м і 24-м тижнем, якщо йдеться про вагітність з причини зґвалтування. В результаті, в січні 2021 р. уряд затвердив законодавчі заходи, необхідні для визнання криміналізації абортів неконституційною та для скасування закону від 1953 року про заборону абортів.

Джерело: credo.pro