Франція: велике збільшення кількості нападів на християнські церкви та цвинтарі. Це дані МВС!

За даними французького Міністерства внутрішніх справ, у 2020 р. на 65% збільшилася кількість нападів на церкви та християнські цвинтарі. Тижневик «Valeurs Actuelles» пише, що жертвами оголошеного лівими «системного расизму» у Франції є насамперед представники цивілізації білої людини.

«Тоді як системний расизм щодня і щоразу частіше засуджують антирасистські активісти, антибілий расизм мирно розвивається у французькому суспільстві», – стверджує тижневик. Далі він подає дані МВС за 2020 рік, включені до звіту CNCDH (Національної консультативної комісії з прав людини) про боротьбу з расизмом, антисемітизмом та ксенофобією. Такі звіти готують з 1990 р., останній з них подали прем'єр-міністру в липні.

Дані, які подає тижневик, показують, що частота дій проти білих людей зросла більш ніж удвічі. Проте стурбованість стосується не стільки кількості антибілого расизму, скільки темпів його зростання. У 2020 р. зареєстрували 56 таких випадків порівняно з «лише» 34-ма 2019 р. До того ж, відповідно до методології досліджень, будь-який напад на темношкіру людину можуть розглядати як расизм, але у випадках насильства щодо білих це відбувається інакше.

У звіті також згадуються «акти расизму», пов'язані з релігіями. Відсоток нападів на церкви, каплиці та християнські кладовища досі становить 86% всіх нападів на місця культу. Натомість кількість антихристиянських нападів спала на 23% порівняно з минулим роком.

Джерело: catholicnews.org.ua