Netflix зняв фільм про шкоду терапії гeїв. На маніпуляції вказують колишні гoмoсeксyалісти

Програмні цінності Netflix включають боротьбу за вкорінення ідеології ЛГБТ у популярній культурі, суспільній обізнаності та – неминуче – у законодавстві. Нещодавно компанія випустила документальний фільм про шкоду конверсійної терапії.

Чимала група гомосексуалістів, які відмовилися від свого гріховного способу життя, вказують на чисельні маніпуляції кінопродукту.

У США дедалі гучніше заявляє про себе рух колишніх гомосексуалістів та “трансгендерів”, які успішно подолали небажаний потяг до представників протилежної статі. У червні активісти руху Changed Movement виступили перед штабом Конгресу проти так званого Закону про рівність, метою якого є стигматизація “гомофобії” на тих же умовах, що і расизм.

Netflix вирішила орієнтуватися на цей урядовий крок, створивши документальний фільм  Pray Away. Його назва натякає на гру слів ЛГБТ-руху, які вказують на неприязнь християн до гомосексуалістів, що можна перекласти як «вигнати гея молитвою». Мета фільму, коментує Дуг Мейнінгрінг на LifeSiteNews «дискредитувати конверсійну терапію для тих, хто відчуває небажаний одностатевий потяг, водночас підриваючи та ставлячи під сумнів свідчення тисячів чоловіків та жінок, які кинули своє гомосексуальне життя і продовжують відчувати свободу в Христі».

Серед зростаючої кількості людей, які відмовились від гріха содомії, деякі не змогли зберегти чистоту і повернулися до гомосексуалізму. Це люди, яких Netflix зробив героями у новому фільмі. 

Кінцева мета – вразити мораль Церкви

Колишні гомосексуалісти, пов’язані з Changed Movement, оцінюють виклад фільму як несправедливий і не пов’язаний з реальністю. 

“Спочатку мене вразив оманливий характер заголовка «Молись геть». Я не пам’ятаю, щоб хтось [в Exodus International] казав комусь, що якщо ви маєте справу з одностатевим потягом, просто йдіть додому”, - каже Джо Даллас, директор християнського консультування Genesis у Каліфорнії. Колишній гомосексуаліст пояснює, що протягом десятиліть існували конференції та різні форми допомоги людям, які хотіли впоратися з невпорядкованістю у своєму житті.

“Остаточна мета – нав’язати церкві те, що вона може, а що не може говорити про гріх”, – стверджує Даллас. І додає, що творці фільму “обманюють людей, вважаючи, що те, що Бог проголосив гріхом, насправді є чимось, що Бог вважає справедливим”.

Фільм також критикували співзасновник руху Changed Movement, вказуючи на глибокі маніпуляції, які здійснили його автори. Вони нав’язують розповідь про те, що будь-яка особа, яка вирішила залишити гомосексуальне життя та прийняла біблійну етику, вчиняє акт «інтерналізації гомофобії», хоча у такому виборі немає нічого поганого.

Відмова від гомосексуалізму спричиняє… самогубства?

Ще один натяк Netflix – це звинувачення екс-гомосексуального руху у спричиненні… самогубства. Згідно з розповіддю фільму, багато гомосексуалістів, які намагаються повернутися до гетеросексуальності, вчиняють суїцид, оскільки таким чином порушують своє «справжнє Я». 

“Ніщо не наближало мене до суїциду так, як віра в те, що моє життя і вся моя особистість підпорядковані сексу з чоловіками”, – відповідає Габріель Паган, колись гомосексуаліст, а тепер пастор і опонент ЛГБТ. Чоловік стверджує, що він один з тисяч тих, хто “щодня прокидається від Божої доброти і вирішує нести наш хрест з любові до Ісуса”.

Бекет Кук, колишній гомосексуаліст із Каліфорнії, також висловив свою критику: “Pray Away сповнений зневаги до християнства, – сказав Кук. – Я закликаю спільноту ЛГБТК усвідомлювати це, поки не пізно – не «виганяти гея молитвою», а прогнати гордість і покаятися. Скарб вічного життя з Ісусом вартий боротьби протягом цього невеликого часу на землі”.

Джерело: sobor.com.ua