Кенія заборонила фільм за “пропаганду одностатевих шлюбів”

Влада Кенії заборонила показ фільму про любов між чоловіками. Кенійські цензори вважають, що фільм “Я – Семюель” суперечить законам країни про гомосексуалізм, і заборонили показ. “Я – Самуел” є образою по відношенню до конституції країни.

Рада класифікації фільмів Кенії (KFCB) заборонила документальний фільм про двох закоханих геїв. «Я – Семюель» – фільм про гомосексуальні стосунки двох чоловіків, які живуть у Найробі.

Що сказав регулятор?

У заяві у Twitter, голова правління Крістофер Вамбуа сказав, що документальний фільм “пропагує цінності, які несумісні з нашою конституцією, культурою, цінностями та нормами”.

У своєму огляді фільму Вамбуа сказав: “Навмисно виступаючи за одностатеві шлюби в Кенії, фільм явно порушує статтю 165 Кримінального кодексу, яка забороняє гомосексуалізм”.

Вамбуа також заявив, що фільм є приниженням релігійних цінностей країни.

“Що ще гірше, виробництво принижує християнство, оскільки двоє геїв у фільмі мають на меті укласти релігійний шлюб в ім’я Отця, Сина та Святого Духа”, – сказав він.

 

Позиція Кенії щодо одностатевих відносин

Гомосексуальні стосунки суперечать закону в консервативній, переважно християнській державі.

У 2019 році Вищий суд Кенії підтримав заборону колоніальних часів на одностатеві шлюби. Особам, визнаним винними відповідно до розділів Кримінального кодексу, загрожує тюремне ув’язнення від 4 до 14 років, залежно від правопорушення.

*****

«Я – Семюель» – не перше творіння, яке викликало обурення цензури країни.

У 2018 році фільм про лесбійське кохання Рафікі заборонили показувати в кінотеатрах країни. Це був би перший кенійський фільм, прем’єра якого відбулася на Каннському кінофестивалі у Франції.

ЛГБТ-прихильники в соцмережах, підкреслюють, що до цього часу більшість кенійців ніколи б не почули про цей фільм. Однак заборона виробництва зараз, можливо, принесла йому більше промоції, ніж вона б отримала без консервації.

Джерело: rodyna.org.ua