США: у Верховному суді боротьба за закон про життя в Техасі. Захисники життя пікетують перед судом

Майже три години у Верховному суді знадобилося, щоб заслухати сторони у спорі про захист життя в Техасі. Поки державні чиновники та адвокати виступали проти цивілізації смерті в залі суду, біля будівлі проходив пікет, у якому був присутній генеральний прокурор Техасу.

«Закон 8 — це заборона на аборт», — скаржився під час судового розгляду адвокат організації з абортів Whole Woman’s Health. Верховний суд розглянув два позови, один – адміністрації Джо Байдена, спрямований проти т. зв Heartbeat Act, останній від вищезгаданої організації містить більш процесуальний позов (заборона державним органам діяти у відповідь на цивільні позови проти абортів).

Дата винесення вироку Верховним Судом невідома, але воно стане остаточним вирішенням спору про право на захист ненародженого життя після 6-го тижня вагітності, що з огляду на інтенсивність та радикальність реакції «католицького» президента Джо Байдена навіть називають війною між федеральним урядом і штатом Техас.

Захисники життя також зібралися біля будівлі Верховного суду, щоб продемонструвати свою опозицію цивілізації смерті. Генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон приєднався до пікетувальників після того, як вони залишили суд. – Для мене була честь бути сьогодні в суді, представляючи точку зору, що підтримує життя, і закони штату Техас. Ми продовжимо цю боротьбу, сказав він.

– Питання не в тому, чи серцебиття символізує життя, а в тому, яку цінність ми йому надаємо та святість самого життя. Багато інших штатів прийняли закони для захисту невинних ненароджених, і ми раді, що Техаський закон про серцебиття є ефективним, і нарешті запровадили цей захист, який захищає життя маленької дитини разом із серцебиттям, сказала депутат від Техасу Шелбі Слоусон, автор законопроекту про життя.

Джерело: rodyna.org.ua