«АБОРТ НЕ Є ПРАВОМ ЛЮДИНИ». ПРЕЗИДЕНТ ГВАТЕМАЛИ ХОЧЕ ЗРОБИТИ СВОЮ КРАЇНУ «ПРОЛАЙФ СТОЛИЦЕЮ»

«Це цілковита неправда, що аборт є правом людини. Усілякі спроби накинути аборт в цій країні є невиправданим втручанням в міжнародні справи», - сказав президент Гватемали. Як наголосив політик, його спротив походить з принципів його католицької віри, а також від факту, що він сам є лікарем.

Президент Алехандро Джамматтеї, котрий нещодавно відвідав конференцію у Вашингтоні, висловився на захист життя і заявив, що його країна буде прагнути осягнути позицію лідера пролайф у Латинській Америці. «Кожна особа заслуговує на охорону її життя, від зачаття до природної смерті. Це цілковита неправда, що аборт є правом людини. Усілякі спроби накинути аборт в якійсь країні є невиправданим втручанням в міжнародні справи», - сказав він.

Як наголосив Джамматтеї, його спротив походить з віри, але і з факту, що сам він є лікарем. Цього року Гватемала стала підписантом Женевського Консенсусу – міжнародної декларації, яка стверджує, що аборт не належить до т.зв. прав людини, а також не дала згоди на створення відділу американського абортивного гіганта «Planned Parenthood». Тепер президент цієї центральноамериканської держави заявив, що вона стане «пролайф столицею Іберо-Америки», охоплюючи своїм впливом також інші іспаномовні країни.

На даний час триває міжнародна боротьба за збереження права на життя в Гватемалі. Як розповідають місцеві політики та діячі, Захід чинить тиск, а абортивна промисловість інвестує кошти в пропаганду, щоб переконати гватемальців визнати «право» вбивати ненароджених дітей. «Варто зазначити, що Джамматтеї і його народ останнім часом були злегковажені чинними очільниками Америки, оскільки їх не запросили на проабортивний Саміт для демократії президента Джо Байдена», що відбувся минулого тижня – коментує LifeSiteNews.

Джерело: catholicnews.org.ua