Футбольного тренера у США звільнили за молитву на полі. Тепер Верховний суд розгляне його справу

Верховний суд Сполучених Штатів Америки буде розглядати діло християнського футбольного тренера, якого відсторонили від роботи за те, що він молився на полі після ігор та це побачили фанати й учні.

Футбольного тренера середньої школи звільнили з роботи у 2015 році за те, що він помолився після гри на футбольному полі. У 2016 році Кеннеді подав до суду на навчальний округ, звинувачуючи службовців у порушенні його релігійної свободи, і з того часу досі триває судова боротьба.

У п’ятницю Верховний Суд США заявив, що береться за справу Кеннеді проти шкільного округу Бремертон.

«Жоден вчитель чи тренер не повинен втрачати роботу за те, що просто висловлює свою віру публічно», – заявила Келлі Шекелфорд, президент і генеральний директор юридичної фірми First Liberty, що базується в Плано, штат Техас, яка допомагає представляти Кеннеді. «Взявши цю важливу справу, Верховний суд може захистити право кожного американця брати участь у приватному релігійному вираженні, зокрема молитися публічно, без страху покарання».

Раніше, у 2019 році Верховний суд відмовився розглядати це діло, повернувши його до нижчої інстанції, а суддя окружного суду США Рональд Лейтон виніс рішення проти Кеннеді в 2020 році.

«Шість років далеко від футбольного поля — це занадто багато, — сказав Кеннеді. «Я надзвичайно вдячний за те, що Верховний суд розгляне мою справу і молюся, щоб незабаром я зміг повернутися на поле, тренувати гравців, яких я люблю».

Джерело: sobor.com.ua