В Україні підготували підручник для 5-х класів, який розповідає про ЛГБТ-сім’ї

Проект підручника “Етика” для 5 класу закладів загальної середньої освіти авторства Тетяни Мелещенко, Олександра Желіби, Тамари Бакка, Євгена Ашортіа та Людмила Козіної, поданий на експертизу для отримання рекомендації Міністерства освіти і науки України, повідомляє ЛГБТ Центр “Наш світ” та стверджує, що підручник “розповідає учням про всі типи сімей, що зустрічаються в Україні, зокрема й про одностатеві родини”.

Додається скріншот сторінки підручника, який ілюструє розуміння авторів “всіх видів сімей”. Від 11 років дітей хочуть привчити, що ЛГБТ бачення сім’ї є нормою за замовчуванням. 

ЛГБТ-центр “Наш світ” акцентує увагу, що авторський колектив цього підручника етики так само  розробив Модельну навчальну програму «Етика. 5–6 класи» для закладів загальної середньої освіти, яка у минулому році вже отримала рекомендацію МОН для використання в українських школах, пише rodyna.org.ua.

Згаданий проект підручників також містив наративи гендерного мейнстріму, а отже ми спостерігаємо тенденцію, коли грантові гроші торують шлях ЛГБТ-лобі до молодшої аудиторії: спочатку була програма для 5-6-х класів, а тепер на їх виконання – підручник для 5-х класів.

Джерело: rodyna.org.ua