ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ЦЕРКВИ У КИТАЇ: ВІД ПОЧАТКУ РОКУ АРЕШТОВАНО 10 СВЯЩЕННИКІВ

Від початку 2022 року у Китаї арештовано щонайменше 10 священників т.зв. підпільної Церкви, вірні якої відмовляються піддаватись юрисдикції комуністичної влади у сфері віри – інформує папське товариство «Допомога Церкві у потребі».

Причиною для переслідування католицького духовенства є відмова вступати до т.зв. Патріотичного товариства китайських католиків, яке кардинал Джозеф Зен з Гонконгу називає схизматичною церквою, підпорядкованою Китайській комуністичній партії і легітимізовану таємним порозумінням з Ватиканом.

Як стало відомо, чотирьох із арештованих священників було затримано 29 і 30 квітня. Місцеві католицькі спільноти закликали вірних до молитви в намірі арештованих священників, нагадуючи, що єпископ цієї єпархії Джеймс Су Жімін перебуває в руках поліції вже понад 25 років. До того він провів в робочих таборах приблизно 40 років. У 1996 році єпископа Су Жіміна повторно арештували за відмову вступити до Патріотичного товариства китайських католиків.

«Християн – як католиків, так і протестантів – не жаліють, вони переживають грубе порушення релігійної свободи. Було знищено тисячі хрестів, багато храмів знесено або зачинено, а християнське духовенство – арештовано», - йдеться у звіті «Допомоги Церкві у потребі» щодо ситуації в Китаї за 2018-2020 рр.

Джерело: catholicnews.org.ua