КАМЕРУН: КАТОЛИЦЬКИЙ ХРАМ СПАЛИЛИ, СВЯЩЕННИКІВ ТА МОНАХИНЮ ВИКРАДЕНО

Озброєні зловмисники підпалили католицький храм та викрали п’ятьох священників, одну монахиню та двох мирян на заході Камеруну, де від 2017 року триває громадянська війна.

Місцеві єпископи видали заяву після нападу на храм св. Марії, що відбувся 16 вересня у м. Нханг, єпархія Мамфе. Вони рішуче засудили напад на Церкву та її служителів, а також закликали викрадачів якомога швидше відпустити на волю християн.

«Ми наполягаємо на цьому, бо цей вчинок перейшов червону лінію і ми змушені сказати: «досить!», - йдеться у заяві, в якій єпископи додають, що Католицька Церква все частіше стає мішенню нападів, інформує CNA.

Громадянська війна, відома як «Англомовна криза в Камеруні», від 2014 року вже спричинила тисячі жертв та понад 500 тисяч переселенців. Озброєні сепаратисти на англомовних територіях Північно-Західного та Південно-Західного регіонів (усі разом відомі як Південний Камерун) оголосили незалежність Амбазонії та почали боротьбу проти уряду. Обидві сторони конфлікту були звинувачені у звірствах, включаючи вбивства та тортури цивільних громадян.

Близько 2/3 камерунців – християни, а 25-30% - мусульмани.

Джерело: catholicnews.org.ua